Banner 980x90

Konkursā izvēlēsies Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktoru

Rīga, 25.jūl., LETA. Šodien Kuldīgas novada domes deputāti apstiprināja konkursa nolikumu, lai izvēlētos jaunu Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktoru, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Konkurss tiks izsludināts, jo skolas līdzšinējā direktore Jana Jansone lūgusi pašvaldību izbeigt darba tiesiskās attiecības ar viņu. Viņas pēdējā darba diena Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā būs 31.jūlijs. Līdz jaunā direktora iecelšanai amatā skolas direktora pienākumus pildīs direktores vietniece Evija Heniņa.

Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora amata pretendentiem jāatbilst Izglītības likumā, Bērnu tiesību aizsardzības likumā un Ministru kabineta noteikumos izvirzītajām prasībām par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un profesionālās pilnveides kārtību.

Tāpat pretendentiem jāpārvalda valsts valoda atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām un jāprot vismaz viena ES oficiālā valoda profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā. Pretendentiem nepieciešama vismaz piecu gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā, par priekšrocību tiks uzskatīta vismaz piecu gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības vadībā, stāstīja Duļbinska.

Pretendentiem būs jāiesniedz motivēta pieteikuma vēstule, īss dzīves un darba gaitu pārstāsts (CV), kā arī izglītību un kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas. Vēlams pievienot arī rekomendācijas un ieteikuma vēstules.

Pretendentu pieteikumus pieņems līdz 19.augustam.

Konkursa komisijā darbosies domes vadība un deputāti, kā arī pašvaldības izpildvaras pārstāvji. Konkursa komisija izvēlēsies izvirzītajām prasībām atbilstošāko pretendentu un sagatavos priekšlikumu Kuldīgas novada domei. Domes lēmums par izvirzītā pretendenta pieņemšanu darbā tiks saskaņots ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)