Banner 980x90

Keris: Jāpārtrauc Latvijas noasiņošana

Valdis Keris/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Valdis Keris/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Ir jāpārtrauc Latvijas noasiņošana, šodien Latvijas Brīvo arodbiedrības savienības rīkotajā akcijā - tautas sapulcē "Par cienīgu darbu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā" sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Arodbiedrības vadītājs pauda, ka parlamenta līdzšinējā politika novedusi pie tā, ka valsts zaudējusi 25% sava darbaspēka un daudz jauniešu darbaspēka.

Pēc viņa teiktā, "ir jāpārtrauc Latvijas noasiņošana" - ir jāpalielina atbalsts medicīnai, un valsts nedrīkst pieļaut, ka mediķi pamet Latviju. Keris uzsvēra, ka "visi kopā mēs to varam izdarīt, bet vienkārši mūsu parlamentam būtu jāpastāsta, ka, lai arī mūsu mīlestība pret valsti ir bezgalīga, tā nav akla".

Keris arī izteica lielu pateicību visiem drosmīgajiem cilvēkiem, kas ieradušies uz sapulci.

Kā ziņots, uz tautas sapulci "Par cienīgu darbu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā" sapulcējies aptuveni 1000 cilvēku.

Arodbiedrību priekšsēdētājs Pēteris Krīgers sapulces sākumā norādīja, ka vēlas runāt par problēmām, kuras nepieciešams risināt. Pagaidām tās prasības, kas iepriekš izvirzītas, esot palikušas nesadzirdētas.

Krīgers pauda, ka arī valsts drošība ir apdraudēta - rindas uz medicīnas pakalpojumiem, zemas algas policistiem, skolotājiem, nenodrošina drošības sajūtu Latvijā.

Kā ziņots, akcija iecerēta kā arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā.

Iepriekš Keris atzina, ka vēl cer, ka tautas sapulce politiķus neatstās vienaldzīgus un veselības aprūpes finansējums tiks pārskatīts. Tomēr pretējā gadījumā mediķu arodbiedrība varētu arī lemt par neuzticības izteikšanu premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)