Kā ķiplokus iegūt tīrus – tādus, lai visi grib pirkt
"Kā iegūt tīras ķiploku galviņas pārdošanai tirgū?" Ivars Kocēnu novadā.
Pieredzējušais ķiploku audzētājs Artūrs Kims stāsta, ka nereti audzētāji, sagatavojot preci tirgum, ķiplokus mazgā, bet tas nav pareizi. Vislabāk, ja novākto ražu pareizi un kārtīgi izžāvē, tad īsi pirms realizācijas ķiplokam noņem pirmās divas zvīņu kārtas – tādējādi iegūst tīru, ideāli skaistu galviņu. Izžāvētiem ķiplokiem sausās zvīņas viegli nāk nost. Sīpolus parasti notīra ar cimdotām rokām vai mehāniski, izmantojot speciālu iekārtu ar birstēm.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".