Banner 980x90

Jūlijā Kuldīgā svinēs pilsētas svētkus "Dzīres Kuldīgā"

Ventspils, 29.jūn., LETA. Kuldīgā četru dienu garumā, no 19.jūlija līdz 22.jūlijam, ar daudzveidīgiem pasākumiem ielās, parkos un laukumos norisināsies pilsētas svētki "Dzīres Kuldīgā", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Svētku programmu šogad bagātinās īpašie viesi no Itālijas, Spānijas, Nīderlandes, Gruzijas, Armēnijas, Ukrainas un Lietuvas.

Svētku programmā būs gan tradicionāli pasākumi, gan arī vairāki jaunumi.

Par šī gada "Dzīru" vadmotīvu izvēlēta viegli vasarīgā taureņu tēma, tāpēc svētki sāksies ar taureņu krāšņajiem tēliem izrādē "Zīda taureņi", ko pilsētas estrādē uzburs starptautiskā mākslinieku grupa "Corona" no Itālijas. Grupas "Corona" mākslinieki svētku laikā izrādīs arī otru izrādi par taureņu tēmu "Krāsainie taureņi".

Trešo reizi "Dzīrēs Kuldīgā" uzstāsies ielu teātris "Pavana" no Nīderlandes. Svētku pastāvīgie apmeklētāji, iespējams, atcerēsies šīs trupas iepriekšējās izrādes "Krāsas" un "Strausi". Šogad mākslinieki uz Kuldīgu būs atveduši ielu izrādi "Antilopes" – košos kostīmos tērpti mākslinieki atveidos biklās, bet ziņkārīgās antilopes un pārsteigs ar neapšaubāmu līdzību šiem dzīvniekiem, aicinot skatītājus uz saspēli un dialogu.

Neparastu ceļojošu ielu šovu svētku viesiem piedāvās kolektīvs "Factoria Circular" no Spānijas. Spāņu mākslinieki uz Kuldīgu atvedīs izrādi "Radafonia", kuras ideja aizgūta no maģiskās izgudrojumu pasaules. Pilsētas ielās ripojošā milzu mehānisma metāliskajā vēderā muzicēs pieci virtuozi braucēji, radot iespaidu, ka ar mūzikas palīdzību rodas kustība.

Svētku piektdienas izskaņā viesi tradicionāli tiek aicināti uz koncertu pilsētas estrādē. Šogad "Dzīru" viesi varēs baudīt koncertuzvedumu "Liksim grīdai putēt!". Turpinātas tiks arī citas "Dzīru" tradīcijas: superatrakcija "Zelta ikrs", Alekšupītes skrējiens, Alekšupītes kanevāls, kā arī krāšņais un humora pilnais svētku gājiens cauri visai pilsētai.

Pilsētas dārzā svētku laikā piedāvās atpūtu dažādām viesu grupām. Piektdienā dārza svētkos ballēsies seniori, sestdienas rītā pieaugušajiem tiks piedāvāts baudīt īpašo gaisotni pasākumā "Šampanietis brokastīs", bet bērni pasākumā "Reiz bij' tā" varēs ielūkoties omīšu un opīšu bērnības pasaulē. Savukārt naktī no sestdienas uz svētdienu, turpinot pērn iesākto tradīciju, Pilsētas dārzs kļūs sapņaini mītisks pasākumā "Taureņu pieskāriens".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)