Īstā klasiskā Napoleona kūka. Noteikti izcep uz svētkiem!
Sastāvdaļas – margarīns cepšanai, 3 glāzes miltu, glāze krējuma, 2 olas, 1,5 glāzes cukura, 0,5 litri piena, 300 g sviesta.
Pagatavošana.
Vispirms gatavo 2 mīklas kūkai:
1.mīkla – margarīnu (250 g) izkausē un samaisa ar glāzi miltu.
2.mīkla – glāzi krējuma sakuļ ar 2 olām. Pievieno 1,2 glāzes miltu un visu samaisa. Atlikušie milti ir paredzēti pakaisīšanai uz virsmas. Kārtīgi samaisa 2.mīklu un sadala to 6 daļās.
Katru daļu plāni izveltnē un pārsmērē ar 1.mīklu. Pārsmērētās plāksnes liek citu virs citas, satin kā ruleti, ietin plēvē un liek ledusskapī uz 12 stundām.
Pēc tam sagatavoto ruleti sagriež 18-20 nelielos gabaliņos, pusi liek atpakaļ ledusskapī, lai būtu auksti. Atlikušos pa vienam ļoti plāni izveltnē. Lai malas būtu līdzenas un vienādas, plāksnes apgriež, izmantojot otrādi apgrieztu šķīvi. Sagatavo arī tos gabaliņus, kuri bija ielikti ledusskapī, lai neizjūk siltumā.
Plāksnes cep cepeškrāsnī uz pilnībā sausas cepešpannas ļoti lielā karstumā. Plāksnes cepas ātri – 1,5-2minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un atkal 1,5-2 minūtes.
Izceptās plāksnes liek uz šķīvja citu virs citas.
Nogrieztās daļas arī atsevišķi izcep – būs drumstalas.
Gatavo krēmu. 2-3 ēdamkarotes miltu samaisa ar 1,5 glāzēm cukura un ieber verdošā pienā (0,5 l). Izmaisa, lai sabiezē, un pēc tam ļauj atdzist. Pēc tam šo masu sakuļ kopā ar 300 g sviesta.
Katru plāksni pārsmērē ar krēmu, liek citu virs citas. Pārkaisa ar izceptajiem atgriezumiem, kurus sadrupina. Liek torti ledusskapī uz 12 stundām, lai viss kārtīgi sasūcas.
Klasiskā Napoleona kūka ir gatava. Labu apetīti!
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".
Uz sarakstu