Banner 980x90

Ierīkojot skatu torni un pastaigu takas, Kuldīgā plāno nozāģēt 50 kokus

Ventspils, 17.febr., LETA. Lai īstenotu ieceres par skatu torņa, trošu ceļa pār Ventu un pastaigu taku izveidi, Kuldīgā plānots nozāģēt 50 kokus.

Līdz 24.februārim norisinās sabiedriskā apspriešana par koku ciršanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lielākā būvniecība plānota Pārventas parka teritorijā. Tur sliesies 24,58 metrus augsts skatu tornis ar trošu ceļu pāri Ventai. Lai realizētu šo projektu, abos Ventas krastos paredzēts nozāģēt 11 kokus - piecus pīlādžus, apsi, vilkābeli, divas kļavas un divus ķiršus.

Ventas kreisajā krastā izveidos arī divas pastaigu takas. Viena būs 1127 metrus gara un vedīs no Pils ielas 8 līdz Rūpniecības un Vienības ielas noejai pie Ventas. Takas sākumā paredzēts izbūvēt skatu laukumu, kur būs iespējams baudīt upes ielejas ainavu – Ventu un ūdenskritumu. Savukārt otra pastaigu taka plānota no Rūpniecības un Vienības ielas noejas pie Ventas līdz Kuldīgas jaunajam tiltam. Šīs takas garums būs 1232 metri. Pastaigu takas noslēgumā tiks izbūvēts skatu laukums, kas pavērs skatu uz Ventu un jauno tiltu. Visā taku garumā paredzēts izcirst 39 kokus - 32 papeles, divas kļavas, trīs alkšņus, blīgznu un bērzu.

Ar koku ciršanas iecerēm var iepazīties Kuldīgas pašvaldības mājaslapā un Kuldīgas novada domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Baznīcas ielā 1. Turpat iespējams saņemt un aizpildīt arī publiskās apspriešanas anketas.

Projektā "Antropogēnās slodzes samazināšana dabas liegumā "Ventas ieleja", veidojot kvalitatīvu tūrisma un dabas izziņas infrastruktūras tīklu" bez pastaigu taku, skatu torņa un trošu ceļa iecerēm plānots labiekārtot arī Mārtiņsalas peldvietu.

Kopējās projekta izmaksas ir 588 235 eiro, tostarp plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma apjoms ir 500 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)