Banner 980x90

Graudkopības saimniecība "Upeskalni AB" modernizācijā investēs vairāk nekā miljonu eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kuldīgas novada graudkopības saimniecība "Upeskalni AB" plāno modernizēt ražošanu, pārbūvējot lauksaimniecības noliktavu, graudu kalti un izbūvējot graudu pirmapstrādes būves, projektā ieguldot 1 307 780 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija.

Kā ziņo aģentūra LETA, uzņēmums Padures pagasta "Griezēs" plāno pārbūvēt kalti 466 kvadrātmetru un noliktavu 680 kvadrātmetru platībā, izbūvēt graudu pieņemšanas punktu, kā arī labiekārtot piegulošo teritoriju.

Būvniecības darbus veiks Talsu novada SIA "Pretpils". Projekts tiks īstenots līdz 2018.gada martam, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

"Upeskalni AB" darbības profils ir graudu, rapša, kartupeļu un citu laukaugu kultūru audzēšana, sēklu tirgošana, loģistikas, kā arī komunālo, augsnes sagatavošanas un dažādu tehnikas pakalpojumu sniegšana.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem saimniecība pērn strādājusi ar 928 528 eiro apgrozījumu, kas ir par 62% vairāk salīdzinājumā ar 574 167 eiro 2014.gadā, savukārt zaudējumi samazinājušies līdz 6284 eiro salīdzinājumā ar 222 003 eiro zaudējumiem pirms gada.

SIA "Upeskalni AB" reģistrēti 1992.gadā Kuldīgas novada Padures pagastā, pamatkapitāls ir 284 574 eiro, sezonā nodarbināto skaits - 22 darbinieki.

Saimniecības īpašnieki ir Arvis Mikāls un Baiba Mikāla ar attiecīgi 70% un 30% kapitāldaļu.

Abiem uzņēmējiem pieder arī saistītais uzņēmums - SIA "Amazone", kas Latvijā tirgo Vācijas un Kanādas zīmolu lauksaimniecības tehniku un nodrošina tās servisu.

"Amazones" apgrozījums 2015.gadā bija 8,51 miljons eiro salīdzinājumā ar 4,91 miljonu iepriekšējā gadā, bet peļņa - 157 002 eiro salīdzinājumā ar 312 184 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)