Banner 980x90

Festivālā "Dzīres Kuldīgā" norisināsies tradicionālie Alekšupītes pasākumi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"Dzīres Kuldīgā" nebūtu iedomājamas bez tradicionālā Alekšupītes pasākumu trio jeb, spāņu vārdiem runājot, Alekšupītes pasākumu "El Classico"– ekstrēmā Alekšupītes skrējiena, ūdens karnevāla un superatrakcijas "Zelta ikrs", kas arī šogad norisināsies sestdien, 16.jūlijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļa, Alekšupītes pasākumi ir īpaši ar to, ka nekur citur pasaulē tādu nav. Pateicoties uzņēmēju atbalstam, pasākumos arī šogad būs iespējams iegūt vērtīgas balvas.

Superatrakcija "Zelta ikrs"

Sestdien plkst.16.00 "Dzīru" viesu uzmanība būs piekalta Alekšupītei, kur no tiltiņa pie Kuldīgas kultūras centra savu ceļu pa Alekšupīti līdz pat Alekšupītes dīķim pie tiesas nama sāks daudzkrāsainie superatrakcijas "Zelta ikrs" "ikri". Tie, līdzjutēju atbalstīti, savā starpā sacentīsies par to, kurš pirmais sasniegs finišu un iegūs galveno balvu – šogad, pateicoties "Travel RSP", pirmā finišu sasniegušā "ikra" īpašnieks balvā saņems ceļojumu 4 personām uz čardaša, gulaša un vīna zemi Ungāriju. Taču nav iemesla bēdāties arī pārējiem, jo kopumā būs iespējams laimēt 100 vērtīgas un noderīgas balvas, kuras akcijai ziedojuši sponsori – uzņēmēji no Kuldīgas un arī citām vietām, kuriem svētku organizatori sirsnīgi pateicas par atsaucību!

Leģendārā superatrakcija "Zelta ikrs" savā ziņā ir arī lokālpatriotisma pasākums – nopērkot "ikru", tā īpašnieks kļūst par Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā" atbalstītāju, jo visa par "ikriem" iegūtā nauda tiek izmantota svētku sarīkošanai. "Ikra" biļete maksā tikai 1,50 eiro, tās var iegādāties īpašajās tirdzniecības vietās Pilsētas laukumā, kā arī Liepājas ielā 32 un Liepājas ielā 3, bet sestdien – arī Pilsētas dārzā.

Alekšupītes skrējiens

Ekstrēmais Alekšupītes skrējiens sāksies plkst.18.00. Kuldīgas Kultūras centra izpilddirektors Andris Grīnvalds, kurš koordinē Alekšupītes pasākumu norisi, aicina potenciālos Alekšupītes skrējiena dalībniekus apzināties, ka šis tiešām ir ekstrēms pasākums, tāpēc nepieciešams īpaši padomāt par savu drošību. "Jālieto apavi ar cietu zoli, vēlams, tādi, kas satur potīti. Ļoti vēlami cimdi, ceļu sargi, elkoņu sargi, ķivere arī varētu nebūt lieka," uzsvēra Grīnvalds. "Alekšupītes skrējienam" jāpiesakās stundu pirms sacensībām pie Kuldīgas kultūras centra – skrējiena starta vietā. Ātrākajiem skrējējiem pienāksies naudas balvas no Kuldīgas uzņēmējiem.

Alekšupītes karnevāls

Skrējienam plkst.18.20 sekos "Alekšupītes karnevāls", kura dalībnieki ik gadu cenšas pārsteigt ar izdomu un krāšņiem karnevāla tērpiem. Arī šī pasākuma uzvarētājam, pateicoties Kuldīgas uzņēmēju atbalstam, būs iespējams iegūt naudas balvu. Krāšņos karnevāla dalībniekus vērtēs un uzvarētāju noteiks speciāla žūrijas komisija. "Alekšupītes karnevālam" jāpiesakās pusstundu pirms karnevāla sākuma pie Kuldīgas kultūras centra – karnevāla starta vietā.

Kuldīgas pilsētas festivāls "Dzīres Kuldīgā" norisināsies no 14. līdz 17.jūlijam. Ar izvērstu Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā" pasākumu programmu, kā arī citu noderīgu informāciju par to, kur atrast pasākumu norises vietas, stāvvietu savam auto vai tuvākās labierīcības, iespējams iepazīties mājas lapā www.kuldiga.lv .Kuldīgas pilsētas festivālu "Dzīres Kuldīgā" rīko Kuldīgas novada Dome un Kuldīgas Kultūras centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)