Banner 980x90

EM nākamnedēļ varētu informēt par "PwC" izvērtējuma rezultātiem attiecībā uz ministrijas rīcību OIK atļauju piešķiršanas procesā

Rīga, 22.jūn., LETA. Informāciju par kompānijas "PricewaterhouseCoopers" ("PwC") izvērtējuma rezultātiem attiecībā uz Ekonomikas ministrijas (EM) rīcību obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju piešķiršanas procesā ministrija varētu sniegt nākamnedēļ, aģentūrai LETA apstiprināja EM pārstāve Evita Urpena.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar plānu šodien "PwC" jāiesniedz ministrijā attiecīgā izvērtējuma ziņojums, bet nākošās nedēļas laikā ministrija plāno ar to iepazīties.

"Nākošās nedēļas laikā ar to iepazīsimies. Noteikti informēsim par rezultātiem," teica Urpena.

Jau vēstīts, ka "PwC" izvērtēja EM pieņemtos lēmumus par laika periodu no 2012.gada 28.augusta līdz 2017.gada 14.novembrim. Atbilstoši metodikai izvērtēšanai tika atlasīti 86 ministrijas lēmumi.

"PwC" iepriekš uzvarēja EM izsludinātajā iepirkumā, kurā paredzēts vērtēt lēmumu pieņemšanas procesu, piešķirot tiesības pārdot no atjaunojamiem energoresursiem saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros. EM ar "PwC" par minētā izvērtējuma veikšanu noslēdza 64 650 eiro vērtu līgumu.

Pēc publiski izskanējušās informācijas par atsevišķu koģenerācijas elektrostaciju neatbilstību Ministru kabineta noteikumu prasībām, EM, paralēli normatīvās bāzes pilnveidošanai, veic auditu sēriju, lai analizētu un vērtētu visu iesaistīto iestāžu un uzņēmēju rīcību un pieņemto lēmumu leģitimitāti.

EM veic pārbaudes atjaunojamo energoresursu koģenerācijas elektrostacijās, kas sākušas darbību ar pazeminātu jaudu, tostarp stacijās, kas vēl nav noslēgušas līgumu par OIK. Līdz marta sākumam EM atcēla atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros kopumā 21 koģenerācijas elektrostacijai. Tādējādi, pēc ministrijas aplēsēm, novērsts iespējamais OIK kopējais izmaksu pieaugums turpmākajos desmit gados par aptuveni 334,8 miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)