Banner 980x90

Eiropas kultūras mantojuma dienās Kuldīgā norisināsies pilsētas spēle

Foto: Kuldiga24.lv
Foto: Kuldiga24.lv
Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā Kuldīgā notiks pilsētas spēle "Kuldīgas vecpilsētas Ventas senlejā kultūrvēsturiskās ainavas iepazīšana", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Spēle norisināsies 10.septembrī no plkst.12.00 līdz plkst.16.00, un tajā aicināti piedalīties Kuldīgas novada iedzīvotāji un viesi. Lai piedalītos spēlē, dalībniekiem jāapvienojas komandās ar vismaz četriem dalībniekiem. Spēles dalībnieku vecumam nav ierobežojumu. Pieteikšanās spēlei notiks līdz 8.septembrim. Starts spēlei tiks dots Pilsētas dārzā.

Spēles tēma būs veltīta notikumiem, stāstiem, objektiem un faktiem, kas saistīti ar Kuldīgas mantojuma vietu Eiropas kultūras vēstures veidošanā un Eiropas ietekmi Kuldīgas kultūras vērtību veidošanās procesā. Spēles dalībniekiem būs jāapmeklē dažādas stacijas Kuldīgas pilsētvidē, tajās noklausoties pasākuma sadarbības partneru sagatavotas informatīvas un izglītojošas lekcijas, kā arī izpildot darba uzdevumu. Spēles staciju apmeklēšanai un uzdevumu izpildei būs ierobežots laiks, kad komandām jāiepazīst un jāveic zināšanu pārbaude pēc iespējas vairāk staciju.

Spēli organizē Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, UNESCO Latvijas nacionālo komisiju u.c. sadarbības partneriem.

Kuldīgas pilsētas vēsturiskajam centram 2008.gadā ir piešķirta Eiropas mantojuma zīme. Kuldīgas pilsēta šim titulam tika izvēlēta kā daudzveidīgu Eiropas kultūras mantojuma vērtību koncentrācijas vieta, kas atspoguļo Kuldīgas vērtības Eiropas mērogā: saglabājušos pilsētas viduslaiku plānojumu, 18. un 19.gadsimta koka apbūvi, vienu no garākajiem ķieģeļu tiltiem Eiropā un Eiropā platāko ūdenskritumu. Kuldīga tiek raksturota kā pilsētvide, kurā cieši savijas Eiropas vēsturisko stilu evolūcija, vietējās celtniecības tradīcijas un īpatnēja, neatkārtojama, gadsimtu gaitā nemainīta sadzīviska situācija.

Kuldīgas pašvaldība norāda, ka tai jau vēsturiski ir veidojusies īpaša attieksme mantojuma saglabāšanā. Pašvaldība īsteno dažādus pasākumus, izglītojot sabiedrību, radot izpratni un apziņu par Kuldīgas vecpilsētu kā pasaules kultūrvēsturisku vērtību. Kuldīga regulāri iesaistās Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumos.

Eiropas kultūras mantojuma dienu mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam, rīkojot īpašus pasākumus kultūras mantojuma objektos. Mantojuma dienas ir kļuvušas par vienu no nozīmīgākajiem notikumiem kultūras mantojuma jomā Eiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)