Banner 980x90

Deputāti noraida ierosinājumu daļu no UIN ienākumiem novirzīt pašvaldībām

Rīga, 28.jūl., LETA. Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputāta Ivara Zariņa (S) ierosinājumu daļu no uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) ienākumiem paredzēt pašvaldībām.

Zariņš mudināja noteikt, ka pēc UIN maksājuma saņemšanas valsts budžetā Valsts ieņēmumu dienestam jāveic iemaksātās nodokļa summas proporcionāla pārdale starp pašvaldību un valsts budžetu. Vēl viens no Zariņa ierosinājumiem paredzēja, ka 50% no UIN jāparedz pašvaldības budžetam, kurā nodokļa maksātājs ir reģistrējis savu saimniecisko darbību.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (S) debatēs uzsvēra, ka runāts par pašvaldību motivēšanu atbalstīt uzņēmējdarbību tiek gadiem, tāpat bija piedāvāti divi izdiskutēti modeļi ar iespējamiem risinājumiem. Tomēr šis jautājums neesot atrisināts, tāpēc Zariņa priekšlikums būtu atbalstāms, uzskata Dolgopolovs. Turklāt šis ierosinājumi nemainītu budžeta "bilanci", bet radītu pašvaldībām papildu ienākumu avotu, stimulētu pašvaldības atbalstīt uzņēmējdarbību, piebilda deputāts.

Parlamenta vairākums šo ierosinājumu neatbalstīja - par to balsoja 28 deputāti, pret bija 43, bet vēl deviņi atturējās.

Jauns UIN likums paredz UIN maksāšanu atlikt līdz brīdim, kad peļņa tiek sadalīta vai citādā veidā novirzīta tādiem izdevumiem, kuri nenodrošina uzņēmuma turpmāku attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)