Banner 980x90

BTA bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms šī gada deviņos sasniedzis gandrīz 100 miljonus eiro

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) 2016. gada deviņos mēnešos Baltijas valstīs kopumā parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas 98,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par 13 % vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. 

Neraugoties uz BTA izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu par 11 %, BTA peļņa šī gada deviņos mēnešos sasniegusi 3,6 miljonus eiro. Straujākais BTA parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju pieaugums 2016. gada deviņos mēnešos Baltijā sasniegts OCTA (+ 19 %), nelaimes gadījumu (+ 18 %), īpašuma (+ 15 %), veselības (+ 15 %) un KASKO (+ 13 %) apdrošināšanā. BTA finanšu rezultāti liecina, ka Baltijas apdrošināšanas tirgū joprojām aktuāla ir tendence palielināties interesei par brīvprātīgo apdrošināšanu – parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju apjoms brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos kopumā pieaudzis par vairāk nekā 9 %.

Turklāt prakse rāda, ka arvien vairāk klientu vēlas dažādus individualizētus apdrošināšanas risinājumus. Apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu skaidro gan ar iedzīvotāju pirktspējas, gan izpratnes palielināšanos par apdrošināšanas pakalpojumiem: "Iedzīvotāji arvien vairāk novērtē apdrošināšanas nepieciešamību un tās sniegto finansiālo drošību. BTA aktīvais darbs, reaģējot un spējot pielāgoties izmaiņām tirgū, piedāvājot saviem klientiem arvien jaunus, saistošus un aktuālus apdrošināšanas pakalpojumus, ir ļāvis mums sasniegt labus rezultātus Baltijas mērogā. Būtisku pienesumu arī devušas pārmaiņas BTA iekšējā darbībā, optimizējot administratīvās izmaksas un uzlabojot sava darba efektivitāti. Vienlaikus jāuzsver, ka gan mēs, gan nozare kopumā turpina saskarties ar izaicinājumiem, kas saistīti ar Baltijas valstu un visas pasaules ekonomikas attīstības tendencēm, kā arī lielo konkurenci. Lai šādos apstākļos veiksmīgi attīstītos, apdrošinātājiem ir jāspēj pielāgoties iedzīvotāju paradumu un vajadzību izmaiņām, piedāvājot viņiem arvien personalizētākus produktus, kā arī nodrošinot kvalitatīvu servisu."

Pieaugot parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju apjomam, pieaug arī izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Kopumā šī gada deviņos mēnešos BTA apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja vairāk nekā 57,3 miljonus eiro, kas ir par 11 % vairāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos. Izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoma pieaugumu, galvenokārt, ietekmēja dažādu saistīto pakalpojumu izmaksu palielinājums. Būtisks – par 95 % - izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību pieaugums šī gada deviņos mēnešos ir vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, kas skaidrojams ar vairākām vērienīgām atlīdzībām korporatīvo klientu segmentā.

BTA bruto izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms palielinājies arī nelaimes gadījumu (+ 29 %), OCTA (+ 13 %) un KASKO (+ 10 %) apdrošināšanā. Atlīdzību apjoma pieaugums transportlīdzekļu apdrošināšanā lielā mērā saistīts gan ar pieaugošajām autoservisu pakalpojumu un rezerves daļu izmaksām, gan arī ar ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumu, ko apstiprina arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati. BTA ir viena no lielākajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājām Baltijā. Šī gada deviņos mēnešos BTA apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 301 tūkstoti eiro jeb aptuveni 38 tūkstošus eiro ik darba stundu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)