Banner 980x90

Autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgiem un informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Piepildoties meteorologu prognozēm par pirmo sniegu, VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus būt uzmanīgiem, dodoties ceļā, kā arī informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem.

Atbilstoši sinoptiķu prognozēm šodien Latvijas austrumos ir gaidāmi ilgstoši nokrišņi - līs lietus, kā arī gaidāms slapjš sniegs. Vietām sniega sega palielināsies par sešiem līdz deviņiem centimetriem, bet Latgalē nokrišņu daudzums var sasniegt 15 līdz 17 centimetrus.

Starpsezonā un ziemas sezonā automašīnas ātrums jāpielāgo braukšanas apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim. Tāpēc LVC atgādina, ka ceļa seguma stāvoklis var mainīties neprognozēti un ļoti strauji. "Par apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem aicinām informēt LVC Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555. Informācija par apgrūtinājumiem tiks operatīvi nodota ceļu uzturētājiem," teikts LVC paziņojumā.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka no brīža, kad kāda ceļa posmā ir konstatēts apledojums, līdz tam, kad tur ierodas ziemas tehnika un nodrošina kaisīšanu, paiet zināms laiks, tāpēc šādos mainīgajos laika apstākļos uz ceļa ir jābūt maksimāli piesardzīgiem, visiem kopīgi rūpējoties par satiksmes drošību.

Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, jo uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, var veidoties atkala jeb tā saucamais melnais ledus.

Lai arī Latvijā automašīnām ar ziemas riepām ir jābūt aprīkotām no 1.decembra, LVC aicina autovadītājus izvērtēt savas automašīnas tehnisko stāvokli un autovadīšanas prasmes mainīgas temperatūras apstākļos un, iespējams, par riepu nomaiņu parūpēties savlaicīgāk.

Tāpat LVC aicina autovadītājus pievērst uzmanību arī automašīnas gaismu regulējumam. Aktīvākā satiksme uz autoceļiem ir tumšajās rīta un vakara stundās tumsā, kad ceļš var nebūt pietiekami labi pārskatāms, bet gar ceļu pārvietojas gājēji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)