Banner 980x90

Atklās atjaunoto Kuldīgas novada sporta skolas kompleksu un jauno peldbaseinu

Ventspils, 10.nov., LETA. Šodien plkst.14 Kuldīgā, Kalna ielā 6, atklās atjaunoto Kuldīgas novada sporta skolas kompleksu un jauno peldbaseinu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Apmeklētājiem sporta komplekss un peldbaseins būs atvērts no 11.novembra.

Tā kā pašvaldība vēlas veidot Kuldīgas vecpilsētā sakārtotu vidi un koncentrēt vecpilsētā sabiedriski nozīmīgas iestādes, tika nolemts vecpilsētas kvartālu, kurā atrodas sporta skola, sakārtot līdzīgi kā vecpilsētas kvartālu ap vēsturisko sinagogas ēku, kur pēc rekonstrukcijas atrodas Kuldīgas Galvenā bibliotēka un Kuldīgas Mākslas nams. Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz vēsturisko izpēti, skaidroja pašvaldībā.

Sporta skolas ēku kompleksam, kas izvietots starp Kalna un Jelgavas ielu, vēsturiski bijušās apbūves vietā piebūvēts jauns apjoms peldbaseina vajadzībām. Jaunā baseina garums ir 25 metri, un tam ir četri celiņi, līdz ar to būs iespējams baseinā rīkot peldēšanas sacensības. Izveidots arī neliels baseiniņš bērniem, divas pirtis un sāls istaba. Pirms pārbūves sporta skolas ēkā bija fiziski un morāli novecojis neliela izmēra baseins, kas neatbilstošā tehniskā stāvokļa dēļ bija slēgts, tādējādi novada iedzīvotājiem nebija pieejami peldbaseina pakalpojumi, skaidroja domē.

Atjaunojot sporta skolas kompleksu, izdevies nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošas telpas skolas riteņbraukšanas nodaļai, izveidojot velosipēdu noliktavas, velosipēdu darbnīcu un ģērbtuves, kā arī iekārtotas mūsdienīgas apmācību telpas dambretes nodarbībām. Sakārtota arī skolas sporta zāle, kurā treniņus aizvada jaunie volejbolisti un futbolisti.

Ēkā pēc pārbūves nodrošināta telpu pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem – ir speciāls aprīkojums cilvēku nogādāšanai ēkas otrajā stāvā, bet baseins aprīkots ar īpašu ierīci, kas ļaus cilvēkiem ar kustību traucējumiem peldēt.

Sporta skolas rekonstrukcijas un jaunā peldbaseina būvprojekta autors ir SIA "Diānas Zalānes projektu birojs". Būvdarbus veica būvuzņēmējs SIA "Abora", bet būvuzraudzību nodrošināja SIA "Būves un būvsistēmas". Kopumā darbi izmaksāja 3,29 miljonus eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 336 000 eiro sporta skolas kompleksa atjaunošanai piešķīra valsts, bet pārējās izmaksas segtas no Kuldīgas novada pašvaldības budžeta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)