Banner 980x90

Atkārtoti izsludina metu konkursu Krišjāņa Valdemāra pieminekļa izveidei Ēdolē

Ventspils, 22.marts, LETA. Kuldīgas novada Ēdoles pagasta pārvalde atkārtoti izsludinājusi metu konkursu Krišjāņa Valdemāra pieminekļa vai vides objekta izveidei Ēdoles ciema Dzirnavu dārzā.

Ēdolē plānots izveidot pieminekli vienam no jaunlatviešu kustības aizsācējiem, Ainažu jūrskolas dibinātājam Valdemāram. Iepriekšējais metu konkurss pagājušā gada vasarā beidzās bez rezultātiem, lai arī tajā bija iesniegti pieci piedāvājumi. Konkursa žūrijas komisijas sēdē tika apspriests gan žūrijas locekļu redzējums par iesniegtajiem piedāvājumiem, gan iedzīvotāju balsojuma rezultāti. Žūrijas komisija diskutēja par to, kā piedāvātie vides objekti iederētos Ēdoles Dzirnavu dārzā un vai iesniegtie darbi saturiski atspoguļo Valdemāra devumu Ēdolei. Tā kā nebija vienprātības par to, kurš no piedāvājumiem būtu visatbilstošākais, tika nolemts konkursu izsludināt atkārtoti, precizējot konkursa nolikumu, skaidroja pašvaldībā.

Piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 13.aprīļa plkst.13 Kuldīgas novada pašvaldībā, Baznīcas ielā 1.

Konkursā iesniegtos darbus izvērtēs žūrijas komisija. Tajā darbosies Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam"), Kuldīgas novada pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītāja Jana Jākobsone, Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītājs Artis Gustovskis, Kuldīgas novada pašvaldības kultūras nodaļas vadītāja Dace Reinkopa, Ēdoles pagasta pārvaldes vadītāja Anda Upleja un Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas padomnieks, arhitekts Edgars Zalāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)