Banner 980x90

Asociācija: Latvijā situācija ar intelektuālā īpašuma aizsardzību ir uzlabojusies

Latvijā pēdējos gados situācija ar intelektuālā īpašuma aizsardzību ir uzlabojusies, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas (AIPPI) Latvijas grupas valdes priekšsēdētājs Agris Bitāns.

Viņš atzina, ka šobrīd Latvijā situācija ar intelektuālā īpašuma aizsardzību ir labāka nekā pirms desmit gadiem gan no normatīvā regulējuma, gan arī no praktiskās puses, tostarp gan tiesneši ir izglītotāki, gan arī muita strādā šajā jomā.

Tajā pašā laikā Bitāns atzīmēja, ka Latvijā vēl aiz vien ne visi saprot, ka tas, ko viņi rada, ir svarīgi un ir jāaizsargā.

"Daudzi pieņem, ka tas, ko viņi ir radījuši, nav tik svarīgi. Taču (..) ja jūs kaut ko radāt, tad kāds varbūt gribēs to nokopēt. Tādējādi jūs varat zaudēt ļoti lielu naudu. Varbūt ne visi apzinās, ka nav pašam jāražo - tu vari radīt labu ideju un pēc tam izsniegt licenci. Tātad tas ir intelektuāli diezgan augsti atalgots darbs - radi kaut ko skaitu, licencē un tālāk citi to izmanto," klāstīja Bitāns.

AIPPI ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno speciālistus, zinātniekus un intelektuālā īpašuma tiesību īpašniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)