Arī alsundznieki vēlas izveidot mājražotāju kooperatīvu

PVD speciāliste īsumā izklāstīja, kādas prasības jāievēro tiem, kuri mājās kaut ko vēlas ražot, kā arī šo ražojumu pārdevējiem. Viss ir pavisam vienkārši: vajadzīga telpa labā tehniskajā stāvoklī ar gludām, ērti mazgājamām un dezinficējamām sienām un grīdām, jābūt siltajam un karstajam, bet vissvarīgāk – kvalitatīvam ūdenim. Alsundzniekus interesēja iespējas pārbaudīt ūdens kvalitāti – ja ir sava aka, tas jādara reizi gadā, ja centralizēts ūdensvads – reizi divos. Kāds iedzīvotājs interesējās, ar ko tad īsti atšķiras lauksaimniecības produkcijas audzēšana no ražošanas. I.Prūse skaidroja – ražošana nozīmē pārstrādi, tomēr likumos šie termini tiek traktēti atšķirīgi. Viņa ieteica izmantot savā saimniecībā audzētus produktus, bet, ja tie tiek iepirkti, jānodrošina izcelsmes izsekojamība. Svarīga ir arī iepakojuma, trauku un darbgaldu kvalitāte, precīza piedevu lietošana, grauzēju atvairīšana. "Viss ir izdarāms!" secināja speciāliste. Daļa jautājumu, viņasprāt, gan būtu pāradresējami Valsts ieņēmumu dienestam.
Lai nodrošinātu vietu, kur alsundzniekiem pārdot savus ražojumus, dome jau iepriekšējā sasaukumā bija lēmusi uzbūvēt Suitu tirdziņu, kura tehnisko projektu izstrādā arhitekts Guntis Kalniņš. (Vēl gan jātiek skaidrībā, vai iecerētajā vietā nav Lattelecom kabeļu – varbūt nāksies tirdziņu novietot citur.)