Banner 980x90

Ar pavasara palu šovu "Lido zivis Kuldīgā" atklās jauno tūrisma sezonu

Ventspils, 25.apr., LETA. Kuldīgā sestdien, 28.aprīlī, no plkst.11 norisināsies ikgadējais pavasara palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", atklājot jauno tūrisma sezonu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Kuldīgā notiks pavasara tirgus, starptautisks kalēju saiets, franču mākslinieku performance un citi pasākumi.

Pavasara tirdziņš darbosies no plkst.11 līdz 16 Liepājas, Skolas, Baznīcas, Pils un Kalna ielā, kā arī Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles sētā un Pilsētas dārzā pie muzeja. Tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 300 tirgotāju.

Šogad šovu "Lido zivis Kuldīgā" bagātinās pirmais starptautiskais kalēju saiets "Laimes kalēji", kas pulcēs kalēja amata meistarus, pasniedzējus un studentus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tas sāksies jau piektdien, 27.aprīlī, un turpināsies arī sestdien. Kurzemes kultūras mantojuma centra "Kūrava" pagalmā būs atvērtā darbnīca ar vairākām brīvdabas kalvēm, kurās kalēji gatavos apjomīgu kopdarbu – āra pavardu. Tāpat kalēji uz vietas izkals mazākus metāla priekšmetus, piemēram, nagliņas un krampīšus, piedāvājot iespēju iemēģināt roku ikvienam interesentam.

Pavasara palu šova īpašie viesi būs mākslinieki no Francijas "Planete Vapeur", kuri sola kuldīdzniekus un viesus iepriecināt ar performanci "Ūdenszāļu pinekļos". Franču mākslinieki uzstāsies Pilsētas dārzā plkst.11, 12.30 un 14.30.

Pie nama Skolas ielā 1 pirmo reizi notiks Skolas ielas pagalma svētki, ko rīkos Kuldīgas biznesa inkubators. Tur varēs ne tikai iegādāties inkubatora paspārnē esošo uzņēmēju preces un pakalpojumus, bet arī piedalīties radošajās darbnīcās un saņemt informāciju par biznesa inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem.

Plkst.22.30 uz brīvdabas kino sezonas atklāšanu aicinās brīvdabas kinoteātris "Goldingen Knight Cinema", izrādot Kuldīgā tapušo Vara Braslas Latvijas simtgades filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".

Pilna pasākumu programmas atrodamas Kuldīgas pašvaldības mājaslapā.

Pavasaru palu šova nosaukums izraudzīts par godu vimbām, kas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu - Eiropas platāko ūdenskritumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)