Banner 980x90

Apbalvos Kuldīgas novada uzņēmējus un amatniekus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 22.janvārī, plkst.14.00 Kuldīgas Mākslas namā notiks Kuldīgas novada pašvaldības organizētā konkursa ''Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku balva 2015'' noslēguma pasākums, kurā apbalvos novada uzņēmējus un amatniekus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, apbalvojumus pasniegs 9 nominācijās: Gada lauksaimnieks, Gada ražotājs, Gada tirgotājs, Gada amatnieks, Viesmīlīgākais gada uzņēmējs, Gada pakalpojums, Gada jaunais uzņēmējs, Gada investīcija un Gada mecenāts.

Kopumā Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku balvai iedzīvotāji bija pieteikuši 31 pretendentu. Nominācijā "Gada lauksaimnieks" uz apbalvojumu pretendē SIA "Upeskalni AB", ZS "Āboliņi", IK "Migl Dārzi" un ZS "Silarāji", nominācijā "Gada ražotājs" – kokapstrādes ražošanas uzņēmums SIA "Vēvers" – Mārtiņa Vāgnera vīna dārzs un vīnotava SIA "VINI CURLANDIA", jumta koka kopņu projektēšanas un ražošanas uzņēmums SIA "WoodCon" un taras dēlīšu un palešu sagatavju ražošanas uzņēmums SIA "Palleteries", bet nominācijā "Gada tirgotājs" apbalvojumam pieteikti lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Kuldīgas labumi", SIA "KATIZ" veikals "KATE", lauksaimniecības tehnikas un "Ford" automašīnu rezerves daļu, akumulatoru, dārzkopības un lopkopības preču tirgotājs SIA "AGROTEHNIKA" un pārtikas produktu tirdzniecības uzņēmums SIA "PĀRSA".

Nominācijā "Gada amatnieks" apbalvojumam izvirzīts parka "Ozolu biotops" Kabilē un "Līvu" dziesmu ielas izveidotājs Aivars Bergmanis, metālapstrādes meistars Oskars Pirtnieks, šuvēja Ilva Āboliņa un kurpniece Dzidra Ose. Uz apbalvojumu nominācijā "Viesmīlīgākais gada uzņēmējs" pretendē SIA "Propeller Foodie" restorāns "Goldingen Room", SIA "Gusto Vanilla" kafejnīca "Šarlote", ZS "Polīši" viesu māja "Polīši" un SIA "Rota IG" viesnīca, restorāns "Jēkaba sēta". Nominācijai "Gada pakalpojums" izvirzīti 5 pretendenti – SIA "Viva Fitness", biedrība "Sports klubs "Fitnesa studija", SIA "Goldingen train" tūristu vilcieniņš "Ludis", IK "Jura auto serviss" un salona "Vanesa" friziere Ināra Rube. Nominācijā "Gada jaunais uzņēmējs" apbalvojumam izvirzīti SIA "Makkabi Pro" kafejnīca "Makkabi", tekstila izstrādājumu uzņēmums SIA "ZigZag Factory" un SIA "K27" "Cafe "Tilts", bet nominācijā "Gada investīcija" – SIA "Vizuālā diagnostika", pārtikas produktu tirdzniecības uzņēmums SIA "Gabriēla" un kokapstrādes uzņēmums SIA "Stiga RM".

Pasākumā suminās arī laureātus nominācijā "Gada mecenāts" – šim apbalvojumam pieteikti SIA "MKM mežs", Annegrēta un Heiners Albrehti no Gēsthahtes, SIA "SilJa", SIA "Ostas celtnieks" un SIA "Rietumu nafta".

Svinīgajā pasākumā vairākas speciālbalvas pasniegs arī pašvaldības sadarbības partneri – laikraksts "Kurzemnieks", SIA "Kurzemes Biznesa Inkubators", Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas nodaļa, AS "Swedbank", AS "SEB banka" un Attīstības finanšu institūcija "Altum".

Tāpat Kuldīgas novada pašvaldība pasākumā izteiks pateicību lielākajiem nodokļu maksātājiem pēc samaksātās iedzīvotāju ienākuma nodokļa summas 2014.gadā un lielākajiem nodokļu maksātājiem pēc kopējās samaksāto nodokļu summas 2014.gadā.

Pretendentu pieteikšana konkursam norisinājās pērn no 15.septembra līdz 15.oktobrim. Dalībai konkursā bija iespējams pieteikt uzņēmumus (uzņēmējus), kuru saimnieciskā darbība norit Kuldīgas novada teritorijā neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares, individuālā darba veicējus, kuri reģistrējuši un veic saimniecisko darbību Kuldīgas novadā, uzņēmumus un to struktūrvienības, kas Kuldīgas novada teritorijā veic saimniecisko darbību, bet reģistrētas citur, kā arī amatniekus, kuri ir fiziskas personas un var būt arī citu uzņēmumu darbinieki.

Konkursam "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva 2015" pieteiktos pretendentus izvērtēja īpaši izveidota komisija novada Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas vadībā. Vērtēšanas komisija apmeklēja apbalvojumiem izvirzītos amatniekus un uzņēmumus un tikās ar to īpašniekiem un darbiniekiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)