Banner 980x90

Alsungas pašvaldība par šā gada budžeta prioritāti noteikusi sabiedriskās infrastruktūras uzlabošanu

Rīga, 27.febr., LETA. Par Alsungas novada pašvaldības apstiprinātā šā gada budžeta prioritāro jomu ir noteikta sabiedriskās infrastruktūras uzlabošana, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedriskās infrastruktūras uzlabošana par prioritāti izraudzīta, lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību un veidotu sakārtotu un ērtu un ekonomiski izdevīgu dzīves vidi, kā arī spēja nodrošināt pašvaldības finanšu stabilitāti ilgtermiņā.

Pašvaldība iecerējusi veikt ceļa posmu, kas nozīmīgs uzņēmējdarbības attīstībai remontu un pārbūvi, paredzēta Ziedlejas attīrīšanas iekārtu rekonstrukcija, bojātā apkures katla nomaiņa pret efektīvāku Skolas ielas kurtuvē, kā arī paredzēta teritorijas labiekārtošana, sporta zāles grīdas un vairāku kabinetu remonts Alsungas vidusskolā, kā arī tiks turpināti Alsungas viduslaiku pils glābšanas darbi.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 1 794 266 eiro un tos veido nodokļu ieņēmumi, ieņēmumi no uzņēmējdarbības, nodevām, sodiem un sankcijām, kā arī ieņēmumi no pašvaldības īpašuma iznomāšanas, pārdošanas un no nodokļu pamatparāda kapitalizācijas. Tāpat plānoti ieņēmumi no iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citi pašu ieņēmumi, kā arī transferti.

Budžeta izdevumi plānoti 2 326 216 eiro apmērā, neskaitot Valsts kases aizņēmumu pamatsummas atmaksas.

Pašvaldības darbības nodrošināšanai, finanšu vadībai un klientu apkalpošanai paredzēti 416 938 eiro, sabiedriskai kārtībai un drošībai - 48 241 eiro, pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai - 4 991 167 eiro, atpūtai, kultūrai un sportam - 487 831 eiro, izglītībai - 746 545 eiro, bet sociālai aizsardzībai plānots novirzīt 103 140 eiro.

Saskaņā ar noslēgtiem aizņēmumu līgumiem ar Valsts kasi, 2019.gadā paredzēts atmaksāt aizņēmumu pamatsummas 25 990 eiro apmērā no pamatbudžeta un eiro 22 377 no speciālā budžeta.

Pašvaldība paredz veikt aizņēmumus infrastruktūras attīstības un Eiropas sadarbības partneru līdzfinansētu projektu realizācijai orientējoši 342 220 eiro apmērā pamatbudžetam un autoceļa Rijas- Zaļumi un Grāveri- Putni rekonstrukcijai orientējoši 337 888 eiro speciālajam budžetam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)