Banner 980x90

Aicina uz Padures pils "modināšanas" pasākumu "Cecīlijas menuets"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 30.jūlijā, no plkst.18.00 Kuldīgas novada Padures muižas kungu dzīvojamajā ēkā ikviens interesents varēs paviesoties sen pagājušajos laikos, kad tika celta jaunā muižas ēka ampīra stilā un iekārtots angļu stila parks.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Padures klēts saimniece Alise Volanska, programmā paredzētās aktivitātes izraudzītas tā, lai ikviens viesis varētu iejusties muižas iemītnieku un viņu viesu ikdienā, uzzinātu vairāk ne tikai par dzīvi lauku muižā, bet arī par aktuālajām tendencēm 19. gadsimta mākslā un kultūrā.

Pasākums nosaukts par godu vienai no Balfūru dzimtas Baltijā aizsācēja Džona Balfūra jaunākajām meitām – Cecīlijai Sofijai Balfūrai (1824-1896), jo saglabājies viņas paraksts kādā no jaunajai lēdijai reiz piederējušajām grāmatām.

Padures muiža atrodas Padurē, Kuldīgas novadā. Tagadējo dzīvojamo ēku 1840.gadā būvējis skotu tirgotājs Džons Luiss Balfūrs. Padures muižas kungu māja nav piedzīvojusi lielas pārbūves un līdz mūsu dienām saglabājusies oriģinālajā veidolā ar lielu sākotnējo būvdetaļu īpatsvaru. Ēka uzskatāma par unikālu 19.gadsimta 2.ceturkšņa būvmākslas paraugu Latvijas mērogā.

Kopš 2015.gada notiek aktīva muižas restaurācija un atjaunošana, kurai varat sekot Facebook.com/PaduresMuiza.

Pasākums ir bez maksas, bet viesiem iespēja ziedot savu artavu parka atjaunošanas darbiem. Interesenti aicināti ierasties laikmetam atbilstošā kostīmā.

Programma:

Plkst.18.00 Viesu ierašanās, iepazīšanās un iejušanās muižas sadzīvē.

No plkst.18.00 – 22.00 Gleznu izstāde – izsole "Impresionisma poēzija" (TMS "Kuldīgas palete" darbi).

Plkst.18.30 Stellas Pavlovičas un Līgas Aleksandras Jāvaldes senās mūzikas koncerts.

Plkst.19.10 Ekskursija pa telpām muižas īpašnieka pavadībā (vīna pagraba apmeklējums ar iespēju degustēt dažādu ogu mājas vīnus un iespējami pārsteigumi muižas istabās).

Plkst.20.30 Šekspīra sonetus lasa Dace Priede.

Plkst.21.00 Salona deju demonstrējumi ar iespēju tās apgūt (kopā ar Padures pagasta hobijklases dejotājiem).

Plkst.21.45 Tējas vakars Cecīlijas gaumē muižas ēdamistabā.

Noslēgumā – Uguņošana pils parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)