Banner 980x90

5 idejas oriģinālām Ziemassvētku dāvanām

Straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Pa radio dzirdamas pazīstamās melodijas, dienas saraujas, un ārā paliek aukstāks. Daudzus no mums aizvien uzmācīgāk nomoka jautājums, ko dāvināt draugiem, radiniekiem un kolēģiem svētkos. Lūk, dažas idejas oriģinālām dāvanām!

1.  Rokdarbi sirds un miesas siltumam

Aukstajā ziemas sezonā tā vien gribas ciešāk satīties segā, uzvilkt biezas zeķes un dzert karstu kakao. Pašadīts vilnas džemperis, šalle vai cits apģērba gabals būs dāvana, kas sildīs ne vien ķermeni, bet arī sirdi. Ja tomēr neesi uz "tu" ar rokdarbiem, atceries, ka lieliskas, ar mīlestību gatavotas dāvanas ir atrodamas Ziemassvētku tirdziņos, kuru apmeklējums arī var kļūt par jautru pirmssvētku piedzīvojumu!

2. Paštaisītas ziepes un vannas bumbas

Kad ārā ir auksts un drūms, tā vien gribas ieiet karstā vannā un ne par ko nedomāt, tāpēc smaržīgas ziepes vai vannas bumbas būs dāvana, ko novērtēs ikviens. Internetā ir atrodamas neskaitāmas receptes, kā mājas apstākļos pagatavot ziepes un citus dušas produktus, kas ne ar ko nav sliktāki par veikalā nopērkamajiem. Un, izmantojot ēteriskās eļļas, kaltētas ziedlapas un citas piedevas, tev ir iespēja izveidot unikālu smaržu un tekstūru kombināciju tieši dāvanas saņēmējam par prieku!

3. Pašgatavoti gardumi

Ko tur liegties, Ziemassvētki ir garšīgi svētki! Gaisā virmo kanēļa, piparkūku, mandarīnu un citas gardas smaržas. Bērni gaida konfekšu tūtas, kuru piedāvājums veikalos šai gadalaikā ir bezgala plašs, un arī pieaugušie beidzot atļaujas panašķēties. Pirms steidzies uz veikalu, atceries par dažām vienkāršām receptēm, kas pagatavojamas mājas apstākļos: smilšu cepumi vai gotiņkonfektes prasa vien labus nodomus un mazliet pacietības. Bet, ja neuzticies savām kulinārijas prasmēm, vari iegādāties gatavo piparkūku mīklu un glazūru un izpausties ar neparastām formām un rotājumiem!

4. Zāļu tējas

Diemžēl ziema atnes ne vien svētku sajūtu un pirmo sniegu, bet arī saaukstēšanos. No tās lieti palīdzēs izvairīties zāļu tējas – un tās būs arī lieliska, smaržīga dāvana! Ja esi bijis čakls, tad jau vasarā būsi ievācis pelašķu ziedus vai piparmētru lapiņas, bet arī tagad nav par vēlu doties tēju meklējumos uz  tirdziņiem un specializētiem veikaliem.

Glīts auduma maisiņš būs ne vien praktisks risinājums tējas uzglabāšanai, bet arī apliecinājums dāvinātāja radošumam!

5. Apsveikuma kartiņas

Liekas, ka pa pastu sūtīti apsveikumi mūsdienās ir zaudējuši savu nozīmi – pāris sekunžu laikā iespējams nosūtīt īsziņu uz otru pasaules malu. Daudz ātrāk, vienkāršāk, lētāk nekā meklēt aploksni un marku, sagatavot apsveikumu, doties uz pastu, lai adresāts kartiņu saņemtu tikai pēc vairākām dienām. Bet atceries pēdējo reizi, kad savā pastkastītē atradi aptaustāmu, ar roku rakstītu Ziemassvētku apsveikumu! Tā ir īpaša sajūta. Tāpēc šogad svētkos laikus atceries par visiem mīļajiem, ko svinamajās dienās nesatiksi, un nosūti viņiem sirsnīgas un oriģinālas apsveikuma kartiņas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)