Banner 980x90

VM "slēdz diskusiju" par slimnīcu līmeņiem, tomēr tos pēc 1,5 gadiem sola pārskatīt

Rīga, 23.janv., LETA. Šodien, valdībai pieņemot Veselības ministrijas (VM) izstrādātos noteikumus, tiks izbeigta diskusija par slimnīcu līmeņiem, proti, vienošanās ar slimnīcām beidzot panākta, šodien žurnālistiem teica VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško.

Viņa piebilda, ka slimnīcu līmeņus plānots pārskatīt pēc 1,5 gadiem, lai pārliecinātos, vai slimnīcas spēj nodrošināt tām uzticētos pakalpojumus.

Pēc Mūrmanes-Umbraško paustā, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējumu 15,8 miljoni eiro, tostarp 330 000 eiro tiks piešķirti pirmā līmeņa slimnīcām, 770 000 eiro – otrā līmeņa, 1,1 miljons eiro paredzēto trešā līmeņa slimnīcām.

Kā ziņots, no veselības aprūpes sistēmas reformā iecerētajiem četriem slimnīcu aprūpes līmeņiem, VM vēlas pāriet uz pieciem, kā rezultātā Siguldā, Tukumā, Alūksnē un Preiļos slimnīcas līmenis paaugstināsies.

Sākotnēji noteikumu projektā tika norādīts, ka Kuldīgā, Gulbenē un Balvos slimnīcas līmenis pazemināsies, tomēr, kā aģentūrai LETA norādīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, pēc Ministru kabineta komitejas sēdes pagājušajā nedēļa tika nolemts, ka šo slimnīcu līmeņi tomēr saglabāsies, un arī turpmāk šīs slimnīcas sniegs pakalpojumus septiņos obligātajos profilos.

Pašlaik augstākais slimnīcu pakalpojumu līmenis ir noteikts ceturtais un trešais, un šīs slimnīcas plānots pārdēvēt par attiecīgi piekto un ceturto līmeni, nemainot pakalpojumu klāstu. Savukārt pirmā un otrā līmeņa slimnīcas Ministru kabineta noteikumi paredz sadalīt trīs jaunos līmeņos, no kuriem trešais būs relatīvi augstākais, bet pirmais - zemākais.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)