Banner 980x90

Vardarbība pret bērniem tiek atklāta divās trešdaļās VBTAI veikto pārbaužu

Rīga, 31.maijs, LETA. Vardarbība pret bērniem tiek atklāta divās trešdaļās no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) veiktajām pārbaudēm, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja inspekcijas priekšniece Marianna Dreja.

No atklātajiem vardarbības gadījumiem apmēram pusē iespējamie vaininieki ir pieaugušie un pusē - cietušo vienaudži.

Dreja atzina, ka atklāto vardarbības gadījumu skaits nepavisam nav apmierinošs, un, lai situāciju uzlabotu, aktīvi tiek rīkotas pārbaudes, kā arī organizēti semināri, piemēram, par to, kā bērnu aprūpes iestādes personālam atpazīt potenciālos varmākas, pirms vēl nav pastrādāts noziegums.

Pērn VBTAI kopumā veikusi 141 pārbaudi, bet šogad līdz maija beigām - 69. Atklāto ar vardarbību saistīto pārkāpumu īpatsvars noteikti nesamazinās, piebilda Dreja.

Viņa neslēpa, ka vardarbības gadījumus izmeklēt un pierādīt nav viegli, jo lielā daļā gadījumu liecinieki ir bērni. "Mēs kā inspekcija izejam no pozīcijas, ka mēs ticam tiem, kurus mēs aizsargājam. Un mēs gribētu, lai arī citas [izmeklēšanas] iestādes tā darītu, (..) pat ja bērniem drusciņ atšķiras liecības. Protams, es saprotu, ka jebkuras šaubas ir jātulko par labu aizdomās turētajam, bet patiesībā mums ir arvien vairāk jāuzticas saviem bērniem, lai viņiem būtu drosme arī savas tiesības aizstāvēt," pauda VBTAI vadītāja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)