Banner 980x90

Turpinās pieteikšanās 10. Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai

Jau 10.gadu Kuldīgas novadā, Pelču pilī notiks starptautiski atzītu fotogrāfu meistardarbnīcas un diskusijas par nozares aktualitātēm, uz kurām aicināti pieteikties fotogrāfijas interesenti, pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv ziņo pasākuma rīkotāji.

Šogad International Summer School of Photography (ISSP) norisināsies no 1. līdz  9.augustam. Svinot desmito jubileju ar vērienu, organizatori piedāvās izcilu pasaules līmeņa meistarklašu vadītāju izlasi, kā arī piepildītu vasaras lekciju un diskusiju programmu, kas būs atvērta jebkuram interesentam.

Meistarklases vadīts starptautiski pazīstami un godalgoti mākslinieki, kas pārstāvēs dažādas fotogrāfijas jomas – viens no mūslaiku vadošajiem dokumentālajiem fotogrāfiem, aģentūras "Magnum" biedrs Džims Goldbergs (Jim Goldberg), kurš strādā ar attēlu un tekstu, bieži sadarbojoties ar margināliem sabiedrības pārstāvjiem; intīmu un emocionālu portretu autore, "Magnum" aģentūras fotogrāfe Alesandra Sangvineti (Alessandra Sanguinetti); pazīstamā britu fotogrāfe un pasniedzēja Anna Foksa (Anna Fox), kuras darbnīcā studenti pētīs cilvēka un dabas attiecības, radot jaunus mītus. Meistarklases vadīs arī Latvijā dzīvojošais Aleksandrs Gronskis (Alexander Gronsky), kas pēdējo gadu laikā guvis plašu atzinību pasaulē, savos darbos pētot mūsdienu Krievijas ainavu, kā arī viens no Japānas pazīstamākajiem fotogrāfiem Takaši Homa (Takashi Homma), kura vadībā dalībnieki eksperimentēs ar "camera obscura" tehniku. Fotogrāfijas pasaulēs grāmatas kļūst par aizvien nozīmīgāku mediju, un ISSP studentiem būs iespēja radīt grāmatu maketus darbnīcā ar neatkarīgajiem izdevējiem "Akina Books" un fotogrāmatu ekspertu Niko Baumgartenu (Nico Baumgarten).

ISSP dalībnieki 9 dienu garumā intensīvi strādās fotogrāfijas profesionāļu vadībā, radot projektus noslēguma izstādei – fotogrāfiju sēriju, grāmatas vai multimediju darbus.

Šogad otro reizi plānota arī īpaša darbnīca Pelču un Kuldīgas novada jauniešiem. Nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties vasaras skolas programmā un pieredzējušu pasniedzēju vadībā apgūt fotogrāfijas un stāstu stāstīšanas pamatus.

ISSP oficiālā valoda ir angļu. Lai pieteiktos dalībnieku atlasei, jābūt padziļinātai un aktīvai interesei par fotogrāfiju kā mākslas izcelsmes līdzekli, kā arī kvalitatīviem personīgiem projektiem jeb portfolio. Latvijas dalībniekiem iespējams saņemt stipendijas, kas daļēji sedz skolas dalības maksu.

Pieteikšanās ISSP notiek līdz 20.aprīlim. Plašāka informācija, kā arī meistarklašu detalizēts apraksts: www.issp.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)