Banner 980x90

Trīs Kuldīgas skolās par 7,66 miljoniem eiro uzlabos mācību vidi

Ventspils, 5.apr., LETA. Trīs Kuldīgas skolu mācību vides uzlabošanā plānots ieguldīt 7,66 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Īstenojot projektu "Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana", apjomīgi ieguldījumi tuvāko trīs gadu laikā tiks veikti Kuldīgas Centra vidusskolā, Kuldīgas 2.vidusskolā un Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā. Mācību iestādes aprīkos ar ergonomiskām mēbelēm un mūsdienīgām informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, tādējādi sekmējot kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura ieviešanu skolās, skaidroja Kuldīgas novada domē. Skolās uzlabos arī sportošanas iespējas.

Pēc pārbūves daudzas telpas visās trīs skolās būs transformējamas. Ar bīdāmajām sienām telpu varēs pielāgot lielākiem un mazākie pasākumiem un nodarbībām, bet viegli pārvietojamas mēbeles ļaus telpu ērti pārkārtot, piemēram, darbam grupās un citām mācību darba formām.

Kuldīgas Centra vidusskola, kas ar 646 audzēkņiem ir lielākā skola Kuldīgas novadā, kā viena no pirmajām Latvijā no šī mācību gada aprobē jauno kompetenču pieejā balstīto vispārējās izglītības saturu. Centra vidusskolā plānots uzlabot mācību vidi vairākās klasēs, pārveidojot tās par mūsdienīgām mācību laboratorijām. Skolā taps dabaszinātņu, datorikas un robotikas, kā arī multimediju laboratorija, iegādājoties gan ergonomiskas mēbeles, gan nepieciešamās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas. Agrākā sporta zāle, ko audzēkņi nodarbībām vairs praktiski neizmanto, jo dodas sportot uz netālo vieglatlētikas manēžu, pārtaps multifunkcionālā zālē, kur varēs notikt dažādi apmācību semināri, zinātniskas konferences un citi ar mācībām saistīti pasākumi. Pie skolas taps arī mūsdienīgs stadions. Tāpat skolas ēkā nepieciešams sakārtot siltumapgādes sistēmu, ūdensapgādi un kanalizāciju, elektrotīklus un ventilāciju, kā arī uzlabot virtuves bloku.

Kuldīgas 2.vidusskolā, kur mācās 449 audzēkņi, ar Eiropas Savienības (ES) finansiālo atbalstu jau īstenota telpu atjaunošanas projekta pirmā kārta. Skolas ēku kompleksā atjaunota un izbūvēta vēdināšanas sistēma un vājstrāvas tīkli, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, uzlabota apsardzes un datortīklu sistēma un izbūvēta videonovērošana skolā un skolas teritorijā. Pirmajā stāvā pārbūvēta arī apkures sistēma, ūdensvads un kanalizācijas tīkli, atjaunojot sanitāros mezglus - skolēnu tualetes, sporta nodarbību ģērbtuves un dušas telpas. Pēc komunikāciju izbūves atjaunota pirmā stāva iekšējā apdare - grīdas un griesti, visas komunikācijas paslēpjot zem iekārtajām griestu sistēmām. Turpinot skolas pārbūvi, iecerēts sakārtot skolas jaunākā korpusa otro un trešo stāvu, kā arī sporta zāli.

No nākamā mācību gada, apvienojot Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju, Kuldīgas Alternatīvo sākumskolu un Kuldīgas pamatskolu, darbu sāks Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskola. Arī turpmāk organizējot mācību procesu visu trīs skolu ēkās, apvienotajā skolā mācīsies vairāk nekā 600 audzēkņi. Ar ES atbalstu plānots sakārtot vairākas telpas, aprīkojot tās ar ergonomiskām mēbelēm un informācijas un komunikāciju tehnoloģijām. Savukārt vecā sporta zāle, tāpat kā Centra vidusskolā, pārtaps par multifunkcionālu auditoriju.

Kopējais projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums veido 7 658 383 eiro, tostarp 3 493 257 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums, 809 461 eiro - valsts budžeta dotācija, bet 3 355 665 eiro – Kuldīgas novada pašvaldības finansējums.

Šodien plkst.14 biedrības "Reģionālo attīstības centru apvienība" telpās Rīgā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam") un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa parakstīs vienošanos par projekta "Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" īstenošanu.

Līdzīgas vienošanās par ieguldījumiem izglītības infrastruktūrā šodien parakstīs arī Limbažu, Preiļu, Valkas un Tukuma novadu pašvaldības.

ERAF programmas "Vispārējās izglītības mācību iestāžu vides uzlabošana" kopējais pieejamais finansējums ir 142,48 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)