Banner 980x90

Svinēs Kuldīgas Mūzikas skolas jaunās piebūves spāru svētkus

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv
Trešdien, 13.jūlijā, plkst.11.00 notiks E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas jaunās piebūves spāru svētki, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies pārstāvji no Kuldīgas novada domes un būvfirmas AS "RERE grupa", būvuzraugi un ēkas projektētāji.

Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz šī gada beigām. Mūzikas skolas pārbūves izmaksas ir 1,29 miljoni eiro. Objekta galvenais būvuzņēmējs ir SIA "RERE meistari", bet būvprojekta autors ir arhitekts Ēriks Cērpiņš.

Trīsstāvu mūra ēka Smilšu ielā 6, kurā atrodas Kuldīgas Mūzikas skola, ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Kuldīgas senpilsēta" daļa. Ēka celta 1914.gadā kā pilsētas ebreju pamatskola, tādējādi kopā ar 1875.gadā celto Kuldīgas lielo sinagogu un tās kompleksam piederošajām celtnēm veidojot vienotu pilsētas ebreju kopienas sabiedrisko centru. Mūzikas skola šajā ēkā darbojas kopš 1945.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)