Banner 980x90

Stājies spēkā notiesājošs spriedums diviem maluzvejniekiem par 1297 nēģu nozvejošanu Ventas rumbā

Rīga, 3.jūl., LETA. Stājies spēkā notiesājošs spriedums diviem vīriešiem par patvaļīgu nēģu zvejošanu Ventas rumbā, aģentūru LETA informēja Kurzemes rajona tiesas pārstāve Anita Olejarčika.

Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā par nelikumīgu nēģu zvejošanu Ventas rumbā diviem vīriešiem piesprieda valstij samaksāt 51 880 eiro. Tiesnese Daina Alksne vainīgos sodīja arī ar 250 un 200 stundām piespiedu darba.

Dabai nodarītā kaitējuma kompensācija labprātīgi jāsamaksā 30 dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas. Dokumenti par kaitējuma kompensācijas atlīdzināšanu jāiesniedz Kurzemes rajona tiesā, teikts tiesas spriedumā.

Gadījumā, ja notiesātās personas labprātīgi nesamaksās nodarītā kaitējuma kompensācija noteiktajā termiņā, tiesa nosūtīs izpildrakstu par naudas piedziņu tiesu izpildītājam.

1991. un 1998.gadā dzimušie maluzvejnieki pagājušā gada aprīlī Ventā, pie Ventas rumbas, bez attiecīgas atļaujas un ar aizliegtiem rīkiem nozvejoja dažāda izmēra un svara 1297 nēģus. Pērn naktī uz 22.aprīli ap plkst.1 policija Kuldīgā viņus aizturēja.

Likumsargi viņiem izņēma pašrocīgi izgatavotu speciālu rīku nēģu ķeršanai, kas līdzinās murdam - tajā kopumā bija 323 nēģi. Tāpat tika konstatēta slēptuve, kur maluzvejnieki glabāja jau iepriekš nelikumīgi nozvejotos nēģus - tur tika atrasti vēl 974 nēģi. Nēģu zvejas lieguma laikā sods par katru nozvejotu nēģi ir 40 eiro.

Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

1991.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, savukārt 1998.gadā dzimušais jaunietis policijas redzeslokā līdz šim nebija nonācis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)