Banner 980x90

Skrundā atklās jauno ugunsdzēsēju depo

Ventspils, 23.janv., LETA. Piektdien, 26.janvārī, plkst.11 tiks atklāts jaunais Skrundas ugunsdzēsēju depo, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Anete Strazdiņa.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas Skrundas posteņa jaunais depo uzbūvēts Ventas ielā 2, Skrundā. Tas ir pirmais no jauna uzbūvētais ugunsdzēsēju depo Kurzemē kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas un sestais, kas šajā laikā uzbūvēts valstī.

Jauna depo būvniecība bija nepieciešama, jo vecajai, 1936.gadā būvētajai Skrundas depo ēkai 2011.gadā sabruka viena siena, un ēka bija kritiskā stāvoklī. Kopš tā laika Skrundas postenis atradās īrētās pagaidu telpās, skaidroja Strazdiņa.

Skrundas ugunsdzēsības depo būvdarbus veica SIA "LX Celtnieks". Kopējās būvniecības izmaksas bija aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Jaunajā ugunsdzēsības depo ēkā būs nodrošināti ugunsdzēsēju - glābēju mūsdienu darba specifikai atbilstoši darba apstākļi. Tajā ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem un speciālo automobiļu apkopes zona, kā arī gandrīz 15 metrus augsts tornis šļūteņu žāvēšanai. Ēkā telpas ir ne tikai ugunsdzēsējiem - glābējiem, bet arī Valsts policijas darbiniekiem. Tā kā jaunajam depo bija nepieciešams vairāk vietas nekā iepriekšējam, tad zemi, kur būvēt jauno depo, piešķīra Skrundas novada pašvaldība, piebilda Strazdiņa.

Jaunās depo ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece (LRA), AS "LX Grupa" valdes priekšsēdētājs Ainārs Āboliņš, kā arī Valsts policijas pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)