Banner 980x90

Serjogins un Liepiņa Kuldīgas pusmaratonā izcīna Latvijas čempionu titulus

Foto: Mareks Gaļinovskis
Foto: Mareks Gaļinovskis
Skrējēji Dmitrijs Serjogins un Jolanta Liepiņa sestdien triumfēja Kuldīgas pusmaratonā, kurā viņi izcīnīja arī Latvijas čempionu titulus 21,097 kilometru garajā distancē.

Serjogins distanci veica stundā, astoņās minūtēs un divās sekundēs, bet viņam 34 sekundes zaudēja Jānis Girgensons. Tikmēr trešo vietu, no uzvarētāja atpaliekot par minūti un trīs sekundēm, ieņēma Renārs Roze.

Savukārt dāmu sacensībās par valsts čempioni kļuva Liepiņa, kura finišēja pēc stundas, 23 minūtēm un 32 sekundēm. Viņai 37 sekundes zaudēja Lelde Neimande, bet trešā palika Zanda Ulanova, kura no uzvarētājas atpalika par minūti un 41 sekundi.

Kuldīgas pusmaratons norisinājās jau 11.reizi un tas bija piektais no septiņiem skriešanas seriāla "Bigbank Skrien Latvija" posmiem. Skrējēji varēja startēt ne tikai pusmaratonā, bet arī piecu un desmit kilometru distancēs.

Tautas skrējienā (5,3 km) uzvarēja Guna Ģērmane un Armands Bušs, bet "Nike" skrējienā (10,57 km) ātrākie bija Laura Čakle un Reinis Hartmanis.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz bija mainīta Kuldīgas pusmaratona trase, jo tika atjaunots skrējiena posms pāri vecajam Kuldīgas ķieģeļu tiltam.

Pērn par Latvijas čempioniem pusmaratonā, kuri arī tika noskaidroti Kuldīgā, kļuva Jānis Višķers un Ilona Marhele, kura svētdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēs maratonā. Pērn otrais palika Valērijs Žolnerovičs, kurš arī startēs Olimpiādē.

Nākamais seriāla "Skrien Latvija" posms 18.septembrī notiks Valmierā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts maratona distancē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)