Banner 980x90

"SEB banka" šajā mācību gadā plāno novadīt finanšu pratības lekcijas 100 Latvijas skolās

Rīga, 8.okt., LETA. Par godu Latvijas simtgadei "SEB banka" šajā mācību gadā plāno novadīt finanšu pratības lekcijas 100 Latvijas skolās, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" komunikācijas projektu vadītāja Jeļena Kontusa.

Viņa norādīja, ka ar mērķi stiprināt jauniešos izpratni par finanšu plānošanu un naudas lietām, "SEB bankas" darbinieki ceturto gadu, sākoties mācību gadam, apmeklē skolas ar finanšu pratības lekcijām. Iepriekšējo triju gadu laikā bankas darbinieki Latvijā, Lietuvā un Igaunijā apmeklēja vairāk nekā 500 skolu, novadot apmēram 1000 lekciju, kuras apmeklēja vairāk nekā 21 tūkstotis skolēnu.

"Katru gadu, aptaujājot jauniešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem, secinām, ka jauniem cilvēkiem ir diezgan paviršas zināšanas par finanšu plānošanu - arvien liela daļa nesaprot uzkrājumu veidošanas būtību un nepieciešamību, nepievērš pietiekamu uzmanību ikdienas tēriņu plānošanai un pieprasa lielas algas, nedomājot par to, kā algas veidojas un kāpēc svarīgi ir runāt par darba produktivitāti un pieredzi. Bet tās ir zināšanas, kurām būtu jāveidojas vēl skolas laikā. Un, ja skolas programmā finanšu pratība nav iekļauta, tieši mums, finanšu nozarē strādājošiem, jābūt vēstnešiem, kuri varētu iepazīstināt jauniešus ar naudas pasaules likumiem," sacīja "SEB bankas" vadītāja Ieva Tetere.

Latvijas skolas aicinātas pietikties SEB darbinieka vizītei, aizpildot anketu līdz 22.oktobrim seb.lv/finansu-pratiba.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)