Banner 980x90

Sākusies pieteikšanās Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai Kuldīgā

Ventspils, 22.febr., LETA. Sākusies pieteikšanās Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai Kuldīgā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Liāna Beņķe.

Šovasar Latvijā jau 12.gadu pulcēsies mākslinieki un fotogrāfijas interesenti no visas pasaules, lai piedalītos starptautiski atzītu fotogrāfu meistardarbnīcās, veidotu jaunus kontaktus un iedziļinātos jaunākajās aktualitātēs. Pieteikumi Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai Kuldīgā tiek gaidīti līdz 30.martam.

Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography - ISSP), sākās 2006.gadā, un tai katru gadu konkursa kārtībā piesakās arvien vairāk fotogrāfu un vizuālo mākslinieku no visas pasaules. Šogad ISSP norisināsies no 28.jūlija līdz 5.augustam Pelču pilī pie Kuldīgas.

Pēc gadu garas radošās pauzes tiek piedāvāti vairāki jaunumi – papildus četrām fotogrāfijas meistarklasēm ar izciliem un pasaulē atzītiem pasniedzējiem pirmo reizi notiks arī īpaša meistarklase fotogrāfijas kuratoriem, kā arī ISSP rezidence, kurā mākslinieki varēs attīstīt savus individuālos projektus. Vakaros paredzēta plaša lekciju un diskusiju programma, kas būs atvērta visiem interesentiem.

ISSP meistardarbnīcu pasniedzēji pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas. Atzītā ASV fotogrāfa Džeisona Fulforda vadībā studenti rotaļīgā veidā eksperimentēs ar vizuālās valodas iespējām, bet Lielbritānijas dokumentālās fotogrāfes Līsas Barnardas darbnīcā veidos jaunus darbus, izmantojot Kuldīgā pieejamos fotogrāfiskos arhīvus. Meistarklasē ar japāņu kuratori Jumī Goto un Nīderlandes fotogrāfu Janu Rosēlu būs iespēja veidot fotogrāmatu maketus. Starp pasniedzējiem ir arī atzītais itāļu fotogrāfs Salvatore Vitale un Protiks Sarkers no Bangladešas, kuru kopīgi vadītajā darbnīcā studenti veidos fotogrāfiskus stāstus, apvienojot attēlus, tekstu un skaņu. Spānijas kuratores, kritiķes un pasniedzējas Natašas Kristijas radošajā laboratorijā studenti pievērsīsies fotogrāfijas kuratoru praksei. Pieredzējušiem māksliniekiem šogad pirmo reizi iespējams pieteikties ISSP rezidencei.

Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas dalībnieki deviņu dienu garumā fotogrāfijas profesionāļu vadībā intensīvi veidos projektus noslēguma izstādei – fotogrāfiju sērijas, grāmatas, multimediju darbus un instalācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)