Banner 980x90

Risinājums negaidītiem tēriņiem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ikvienam var gadīties brīži, kad steidzami nepieciešams iegūt līdzekļus dažādu situāciju risināšanai. Tie var būt brīži, kad jāsamaksā ikmēneša rēķini, bet līdz algas dienai vēl nedaudz jāgaida. Arī situācijas, kad ikmēneša izdevumos jāietver negaidīti pasākumi un lielāki vai mazāki pirkumi. Tomēr pirms izmantot ātro kredītu nepieciešams apsvērt savas iespējas atmaksāt aizdevumu.

Negaidītiem izdevumiem ir viens risinājums
Ātrais kredīts ir īstermiņa naudas aizdevums negaidītiem izdevumiem. Pārsvarā aizdevums tiek izmantots, lai segtu īstermiņa finanšu iztrūkumu, piemēram, apmaksātu komunālos maksājumus vai veiktu automašīnas remontu. Vai zināji, ka ātros kredītus Latvijā izsniedz gandrīz 20 kredītiestādes?

Nepieciešamie līdzekļi dažādām dzīves situācijām
Svarīgi atcerēties, ka ātrais kredīts ir aizdevums, ko ir iespējams noformēt internetā pāris minūšu laikā. Aizdevuma noformēšanu var veikt arī klientu apkalpošanas centros pie kredītdevēja sadarbības partneriem vai ar īsziņas palīdzību, ja esi jau reģistrēts klients. Šāds aizdevums tiek dēvēts par SMS kredītu.

Ko der zināt, izmantojot aizdevumu?
- Uzmanīgi jāizlasa informācija, kas pieejama aizdevēja mājaslapā un citos informācijas avotos, kā arī jāiepazīstas ar līguma nosacījumiem.
- Tev ir nepieciešama darba vieta un pastāvīgi ieņēmumi, lai spētu atdot kredītu aizdevēja noteiktajos termiņos.
- Kredīts tiek izsniegts no 18 gadu vecuma, tomēr ir uzņēmumi, kas izsniedz kredītus tikai no 20 vai pat 21 gada vecuma. Kredītkompānijas ir ierobežojušas arī vecumu, līdz kuram izsniedz aizdevumus, piemēram, līdz 75 gadiem.
- Īstermiņa aizdevumu nepieciešams atdot, ņemot vērā noteiktos termiņus, tādēļ jābūt pārliecinātam par savām iespējām aizdevumu atmaksāt laikā.
- Ja kredītu nav iespējams atdot, ievērojot kredīta izsniedzēja noteiktos termiņus, aizdevumu ir iespējams pagarināt, par to maksājot aptuveni 10% no aizdevuma summas. Tomēr jāņem vērā, ka, pagarinot aizdevuma atdošanas termiņu, ikmēneša maksa kļūst lielāka.

Ātrais kredīts arī bez pastāvīgas darba vietas
Ir uzņēmumi, kas izsniedz īstermiņa aizdevumu arī tiem, kuri pašlaik nestrādā pastāvīgu darbu, bet ir nepieciešamie finanšu līdzekļi īstermiņa risinājumiem. Parasti nebanku kredītiestādes cilvēkiem bez darba vietas, bet ar regulāriem ienākumiem, piemēram, stipendija, izsniedz ierobežotus finanšu līdzekļus. Tādēļ jārēķinās, ka šādā situācijā iespējams saņemt tikai daļu no vēlamās summas. 

Atceries, ka aizdevuma nepieciešamība ir rūpīgi jāizvērtē!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)