Banner 980x90

Prokuratūra iesniegs protestu par spriedumu, ar kuru divi vīrieši attaisnoti dubultslepkavībā

Rīga, 8.aug., LETA. Prokuratūra iesniegs protestu par Kurzemes rajona tiesas Kuldīgā spriedumu, ar kuru divi vīrieši attaisnoti dubultslepkavībā.

5.augustā šajā lietā kļuvis zināms saīsinātais spriedums, tāpēc tiks pieprasīts pilnais spriedums. Pēc tam prokurors iepazīsies ar tiesas argumentāciju un iesniegs apelācijas protestu, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Aģentūrai LETA apsūdzību neizdevās noskaidrot, jo apsūdzību uzturošais prokurors atrodas atvaļinājumā.

Savukārt laikraksts "Latvijas Avīze" (LA) šonedēļ vēstīja, ka dubultslepkavībā apsūdzēti Nauris Ratnieks un Aigars Jēkabsons.

Jēkabsons gan saņēma gada un sešu mēnešu cietumsodu par nelegāla ieroča turēšanu. Kopā ar iepriekš neizciesto sodu viņam piemērota trīs gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet tiesas zālē vīrietis netika apcietināts.

Līdztekus spriedumam tiesnese gatavojot arī blakuslēmumu par paviršo krimināllietas izmeklēšanu, amatpersonu pārkāpumiem, pazudušiem pierādījumiem, vēstīja laikraksts.

LA rakstīja, ka 2009.gada 29.decembrī no kādas Ēdoles pagasta viensētas pazuda 57 gadus vecs vīrietis un viņa 82 gadus vecā māte. Notikuma vietā tika atrastas asinis.

Abus pazudušos atrada 2016.gadā noraktus apmēram 600 metrus no vecās Ventspils šosejas Padures pagasta mežā. Vietu uzrādījis Kuldīgas novada iedzīvotājs Ratnieks.

Ratnieks līķu atrašanās vietu izlēmis policijai parādīt laikā, kad viņu kopā ar vēl citiem cilvēkiem turēja aizdomās par invalīda noslīcināšanu dīķī. Šajā lietā jau notikusi tiesvedība, bet tagad nozīmēta papildu izmeklēšana. Vismaz pagaidām Ratnieks invalīda slīcināšanas lietā sodīts nav bijis.

Šīs lietas izmeklēšanas laikā Ratnieks norādīja, kur 2009.gadā aprakti līķi, un teica, ka slepkava esot viņa paziņa Jēkabsons.

Uz apsūdzēto sola nokļuva gan Ratnieks, gan Jēkabsons, kurš savukārt norādīja, ka slepkava ir Ratnieks. Abi bija īslaicīgi aizturēti, pēc tam nokļuva uz brīvām kājām un savu vainu slepkavībā noliedza. Jēkabsons tikai atzīst, ka nelikumīgi ieguvis un glabājis pistoli ar patronām.

Prokurors Juris Siders uzskata, ka slepkavībā vainojami abi un vīrieši sodāmi ar mūža ieslodzījumu.

Saskaņā ar prokurora apsūdzību 2009.gada 29.decembrī notikumi risinājušies sekojoši. Ratnieks bijis pie Jēkabsona Padures pagastā, un abi dzēruši. Tad nolēmuši ar Ratnieka automašīnu braukt pie 57 gadus vecā vīrieša uz Ēdoles pagastu. Jēkabsons līdzi paņēmis savu pistoli. Apsūdzētie ieradušies viensētā, kur Jēkabsons ar vismaz vienu šāvienu nošāvis vīrieti, bet viņa māte, iespējams, mirusi no vairākām lodēm.

Pēc tam abi iznesa līķus no mājas un ielika mašīnā. Pēc tam saslaucītas istabā asinis un līķi aprakti mežā. Pistoli Jēkabsonam policija izņēma tikai 2016.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)