Banner 980x90

Policijas suņi pie Ventas rumbas palīdz aizturēt trīs maluzvejniekus

Rīga, 29.marts, LETA. Valsts policija (VP) pagājušajā nedēļā, reaģējot uz informāciju par iespējamu nelikumīgu zveju Kuldīgā pie Ventas Rumbas, aizturējusi trīs maluzvejniekus, kuri aizturēšanas laikā mēģināja bēgt, aģentūru LETA informēja VP.

25.martā, pārbaudot informāciju, ka Kuldīgā pie Ventas rumbas personu grupa veic nelikumīgu zveju lielā apmērā, policija uz notikuma vietu norīkoja likumsargus gan no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes, gan Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Sevišķo uzdevumu bataljona un Kinoloģijas nodaļas.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki konstatēja, ka trīs vīrieši nelikumīgi nozvejotos nēģus jau maisos nes uz automašīnu, kas bija novietota netālu esošajā stāvvietā. Pamanot policijas darbiniekus, pārkāpēji mēģināja bēgt, iemetot Ventā vienu no maisiem ar nelikumīgi iegūto lomu. Noķert pārkāpējus policijas darbiniekiem palīdzēja VP Kinologu nodaļas dienesta suņi. Rezultātā aizdomās par nelikumīgu zveju tika aizturēti 1977.gadā, 1980.gadā un 1988.gadā dzimuši vīrieši.

Pie pārkāpējiem atrasts maiss, kurā bija 219 nēģi un viena līdaka, kuru tie vēl nebija paspējuši iemest ūdenī, kā arī nēģu zvejas murds. Vēl viens zvejas murds joprojām atradās upē. Tas tika izcelts, un tajā esošie nēģi atbrīvoti.

Par minēto pārkāpumu sākts kriminālprocess.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina dabai radītie zaudējumi, kas kopumā veido gandrīz 9000 eiro.

Valsts policija atgādina, ka no 1.februāra Gaujā, Ventā, Salacā, Braslā, Irbē, Sakā, Svētupē, Užavā un Lielupē aizliegta nēģu zveja. Liegums ir spēkā līdz 31.jūlijam. Pārējās upēs, kurās ir atļauta nēģu zveja, lieguma darbības termiņš ir no 1.februāra līdz 31.oktobrim. Daugavā nēģu zvejas liegums - no 1.maija līdz 31.jūlijam.

Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un situācijās, kad rodas aizdomas par nelikumīgu zveju, ziņot par to Valsts policijai, kas informāciju pārbaudīs un nepieciešamības gadījumā vērsīsies pret pārkāpējiem ar visu likuma bardzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)