Banner 980x90

Pēc gada slēgs Jaunmuižas pamatskolu

Ventspils, 31.maijs, LETA. Skrundas novada dome šodien lēmusi no 2019.gada 31.augusta slēgt Jaunmuižas pamatskolu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Inga Flugrāte.

Lēmums pēc gada slēgt skolu tiek skaidrots ar augstajām izmaksām uz vienu skolēnu. Pašlaik Jaunmuižas pamatskolā mācās tikai 18 bērni. Kā skaidroja Flugrāte, nelielā audzēkņu skaita dēļ jautājums par skolas turpmāko pastāvēšanu bijis aktuāls jau vairākus gadus. 12 skolas audzēkņi ir ar speciālajām vajadzībām un apgūst speciālās izglītības programmas skolēniem ar garīgās attīstības un mācīšanās traucējumiem. Tieši rūpēs par šo bērnu izglītību lemšana par skolas likteni gadu no gada ir atlikta, skaidroja Flugrāte.

Pēc Jaunmuižas pamatskolas slēgšanas audzēkņi varēs turpināt mācības Skrundas vidusskolā, kur tiks ieviesta arī speciālā programma, ko vēl nepieciešams licenzēt. Daļa Skrundas vidusskolas pedagogu jau ir ieguvuši atbilstošu izglītību, lai varētu strādāt pēc speciālās programmas, bet daļai pedagogu tas vēl būs jāapgūst.

Jau ziņots, ka Skrundas novada dome iepriekš lēma no šī gada 1.marta slēgt arī Oskara Kalpaka Rudbāržu sākumskolu, kurā bija palikuši tikai daži audzēkņi. Pirmsskolas grupa Rudbāržos tika saglabāta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)