Banner 980x90

Pasažieri SA sniegtā pakalpojuma kvalitāti un servisu vērtē kā izcilu un labu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai noskaidrotu kā Alūksnes, Saldus, Kuldīgas, Ventspils un Ādažu novada iedzīvotāji vērtē "Sabiedriskais autobuss" (SA) sniegtā pakalpojuma kvalitāti un uzzinātu pasažieru viedokli, maija un jūnija mēnesī tika veikta aptauja.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja SIA "Sabiedriskais autobuss" Sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa, apkopotie aptaujas dati liecina, ka attālākajos Latvijas reģionos visbiežāk ar SA autobusiem brauc pasažieri vecumā no 46 līdz 62 gadiem. Alūksnes novadā tie ir 35%, Saldus, Kuldīgas un Ventspils novadā – 38%. Ādažu novadā ar "Ekspress Ādaži" autobusiem visbiežāk pārvietojas pasažieri vecumā no 26 līdz 45 gadiem (44%).

Pasažieri ir minējuši vairākus iemeslus, kāpēc izmanto tieši autobusus: vienīgais veids kā nokļūt uz darbu un mājām Alūksne (54%), Saldus, Kuldīga un Ventspils (46%) un Ādaži (47%). Kursēšanas biežums un biļetes cena apmierina: Alūksne (19%), Saldus, Kuldīga un Ventspils (23%) un Ādaži (22%).

Pasažieru vērtējumā visaugstāko novērtējumu par šoferu apkalpošanas kultūru (braukšanas stils, apģērbs, apkalpošana un autobusa, salona tīrība) saņēma Alūksnes filiāle – respondenti 5 baļļu sistēmā sniegtā pakalpojuma kvalitāti novērtēja kā izcilu (5 balles). Savukārt Saldus, Kuldīgas, Ventspils un Ādažu novada pasažieri pakalpojuma kvalitāti un servisu ir novērtējuši kā labu (4 balles).

SA ir nosūtījis Autotransporta direkcijai (ATD) apkopotos anketu rezultātus un pasažieru ierosinājumus par jaunu maršrutu atklāšanu Alūksnes novadā (Alūksne – Jaunlaicene, Alūksne – Nēķene), un Saldus novadā par izmaiņām (Saldus – Druva, Saldus-Brocēni).

Domājot par pasažieru ērtībām, SA tuvākajā nākotnē plāno piedāvāt bezmaksas internetu (Wi-fi). Kopumā SA aptaujā piedalījās 1144 pasažieri vecumā no 18 līdz 63 gadiem.

SIA "Sabiedriskais autobuss" reģionālos vietējas nozīmes un reģionālos starppilsētu pasažieru pārvadājumus nodrošina jau vairāk kā 60 gadus. Kopumā "Sabiedriskais autobuss" nodrošina pasažieru pārvadājumus 94 vietējas nozīmes reģionālos un reģionālos starppilsētu maršrutos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)