Banner 980x90

Partija "Kuldīgas novadam" iekļausies "Vienotības" veidotajā partiju apvienībā

Ventspils, 26.febr., LETA. Reģionālā partija "Kuldīgas novadam" lēmusi iekļauties partijas "Vienotība" veidotajā centriski demokrātisko partiju apvienībā, tādējādi turpinot līdzšinējo sadarbību ar "Vienotību", aģentūru LETA informēja "Kuldīgas novadam" vadītāja, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Partijas "Kuldīgas novadam" pirms četriem gadiem aizsāktā sadarbība ar "Vienotību" ir bijusi veiksmīga, atzina Bērziņa. "Lielākā daļa apņemšanos ir izpildīta," vērtēja partijas vadītāja. Kā vienu no piemēriem viņa minēja Kuldīgas slimnīcu - pateicoties "Vienotības" atbalstam, slimnīcai saglabāts līdzšinējais, nevis pazemināts aprūpes līmenis, kas dod iespēju arī piesaistīt finansējumu no Eiropas Savienības fondiem slimnīcas attīstībai. Šajā jautājumā bijis izšķirošs "Vienotības" kā valdības koalīcijas partneru viedoklis, uzskata Bērziņa. Arī finansējuma piesaiste Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam, peldbaseina būvniecībai un sporta skolas pārbūvei bijusi iespējama, lielā mērā pateicoties "Vienotības" atbalstam. No šī gada janvāra partija "Kuldīgas novadam" ir pārstāvēta arī Saeimā - deputāts Artis Gustovskis no Kuldīgas sācis strādāt parlamentā Solvitas Āboltiņas vietā pēc tam, kad viņa nolika deputātes mandātu.

"Arī no cilvēcisko attiecību viedokļa sadarbība ir svarīga, jo centrālās varas politiķiem varam palūgt padomu, konsultācijas," atzina Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja.

Lai gan "Vienotības" reitings pašlaik nav no augstākajiem un pēdējā laikā tai nav klājies viegli, "Kuldīgas novadam" piektdien notikušajā partijas kopsapulcē nolemts sadarbību turpināt. "Kā es salīdzinot sacīju sapulcē - ja esi apmierināts ar mobilo sakaru operatora sniegtajiem pakalpojumiem, nav iemesla uzreiz pāriet pie cita operatora tikai tāpēc, ka tas piedāvā akcijas cenu. "Vienotības" veidotās partiju apvienības mērķi sakrīt ar mūsu mērķiem," piebilda Bērziņa.

Par konkrētiem partijas "Kuldīgas novadam" kandidātiem rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām kopsapulcē vēl nav lemts - pašlaik svarīgākais uzdevums bija vienoties par turpmāko sadarbību partiju apvienībā, atzina Bērziņa.

Kā ziņots, "Vienotība" mudinājusi partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam" un "Valmierai un Vidzemei". Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, "Par!" un "Progresīvajiem", iepriekš klāstīja "Vienotības" līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar "Vienotību" startēt neplāno.

Tikmēr "Kustība "Par!" neplāno iesaistīties "Vienotības" piedāvātajā politiskajā apvienībā kopā ar reģionu partijām, laikrakstam "Diena" norādījis "Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Arī aģentūrai LETA Pavļuts teica, ka "Kustība "Par!" nav atteikusies no domas veidot politiskās sadarbības platformu, kas būtu alternatīva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) veidotajai koalīcijai. Viņš reizē norādīja, ka politiskais spēks iepazīsies gan ar partijas "Vienotība" domes sēdes principu dokumentu, gan ar "Vienotības" vēstuli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)