Banner 980x90

Par 205 500 eiro izstrādās būvprojektu Kuldīgas Kultūras centra ēku un pagalma pārbūvei

Rīga, 5.apr., LETA. SIA "MARK arhitekti" par 205 500 eiro izstrādās būvprojektu Kuldīgas Kultūras centra ēku un pagalma pārbūvei un atjaunošanai, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvis Kārlis Komarovskis.

Pašvaldība iecerējusi pārveidot Kultūras centra ēku kompleksu un pagalmu Raiņa ielā 21, uzlabot to tehnisko un funkcionālo stāvokli, vizuālo izskatu, izbūvēt papildu telpas un nodrošināt vides pieejamību.

Metu konkursā tika saņemti trīs priekšlikumi. Tos vērtēja konkursa komisija, kurā darbojās Latvijas Arhitektu savienības pārstāvis Jānis Dripe, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes pārstāve arhitekte Liesma Markova, Kuldīgas novada pašvaldības būvvaldes vadītāja arhitekte Jana Jākobsone, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Kuldīgas kultūras centra direktore Inta Burnevica.

Par uzvarētāju žūrija atzina projektēšanas biroju "MARK arhitekti", ar ko pēc sarunu procedūras parakstīts projektēšanas līgums par kopējo summu 205 500 eiro, neskaitot PVN. Otro vietu konkursā saņēma uzņēmuma "Trīs arhitektūra", "Lauder architects", "A. Ābeles inženieru birojs" un "Acitektura" apvienību iecere, bet trešo vietu ieguva arhitektu birojs "NRJA".

Žūrijas komisija vērtēja, ka lokālajai pilsētvidei atbilstošākais ir "MARK arhitekti" piedāvātais risinājums, uzsverot, ka iekštelpas risinātas atbilstoši vēlamajai telpu programmai. Tiek nodrošināts vēlamais skatītāju vietu skaits galvenajā zālē. Piedāvājumā labi uztverta Kuldīgas pieeja ēku pārbūvē, ar atbilstību mazpilsētas arhitektūras valodai un pilsētvides kontekstam, sacīja Komarovsis. Tāpat žūrija atzinīgi novērtējusi galvenās ēkas vēsturiskās fasādes akcentējumu un tiltiņa risinājumu pāri Alekšupītei.

Arhitektu vīzijā kultūras centrs iekļauts Alekšupītes gājēju promenādes maršrutā, kas papildināts ar pieturvietām pie kultūras centra iekšpagalma, Sv. Annas baznīcas un Dzirnavu dīķa.

Būvprojekta gala versiju arhitekti izstrādās aptuveni pēc gada.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma valdē darbojas Aleksejs Birjukovs, Mārtiņš Ošāns, Jānis Sauka. 2017.gada uzņēmuma apgrozījums bijis 997 075 eiro, bet peļņa sasniegusi 62 964 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)