Banner 980x90

papildināta - Pagājušajā naktī Kuldīgā VUGD dzēsis divas degošas vieglās automašīnas

(Pievienota 3. un 4.rindkopa)

Rīga, 25.jūl., LETA. Pagājušajā naktī Kuldīgā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis divas degošas vieglās automašīnas, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukums uz Virkas ielu Kuldīgā saņemts plkst.1.27, kur dega divas vieglās automašīnas septiņu kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi notikuma vietā tika pabeigti plkst.2.16, sacīja Palkavniece.

Ap plkst.1.40 Valsts policijā (VP) saņemta informācija no VUGD par to, ka Kuldīgā, kādā autoservisā ir aizdegusies automašīna "Cadillac", savukārt no karstuma cietusi arī blakus stāvošā automašīna "Volkswagen", kurai uzkarsis priekšējais spārns, aģentūrai LETA stāstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

"Lai gan sākotnēji, apskatot notikuma vietu, secināms, ka aizdegšanās iemesls varētu būt īssavienojums, pašlaik, lai noskaidrotu precīzu aizdegšanās iemeslu, VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess," teica Šeršņova.

Aģentūrai LETA SIA "IMA autoserviss" viens no īpašniekiem Imants Rukuts apstiprināja, ka ugunsnelaime pagājušajā naktī izcēlusies uzņēmuma pagalmā.

Rukuts pastāstīja, ka pilnībā sadegusi automašīna "Cadillac", ko nevarēs atjaunot, savukārt automašīna "VW Caddy" ir apsvilusi un to varēs restaurēt. Abas automašīnas ir piederējušas autoservisa klientiem.

Runājot par ugunsgrēka iemesliem, Rukuts pieļāva, ka notikusi pašaizdegšanās, kas tehniski ir iespējama. "Nekad iepriekš ar šādu nelaimi gan nav nācies saskarties. Ugunsgrēka cēloni noskaidros ekspertīzē Valsts policija (VP)," sacīja Rukuts. Autoservisam esot apdrošināšana šādiem nelaimes gadījumiem.

Pēc tam, kad VP ekspertīzē būs noskaidrojusi aizdegšanās iemeslu, uzņēmums vērsīsies pie apdrošinātājiem, sacīja Rukuts.

Uz jautājumu, vai arī šī ugunsnelaime, iespējams, varētu tikt saistīta ar regulāru automašīnu dedzināšanu Kuldīgā, Rukuts atbildēja noliedzoši. Ar policijas darbiniekiem esot izskatīti kameru ieraksti un nekas neliecinot par to, ka tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana. Autoservisa teritorija ir norobežota un tā tiek novērota ar videokamerām, kas neuzrādīja, ka kāds svešinieks būtu pabijis pie automašīnām, sacīja Rukuts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)