Banner 980x90

No izsoles iegūto naudu Kuldīgas slimnīca novirzīs parādu segšanai

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv

Izsolē, kurā Kuldīgas slimnīca atsavināšanai bija nodevusi divas diagnostikas iekārtas ar lielu nolietojumu, tās par 50 000 eiro iegādājies vienīgais pretendents - uzņēmums "Vizuālā diagnostika", kura filiāle kopš šī gada sākumā darbojas Kuldīgas slimnīcas telpās. Kā aģentūru LETA informēja Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis, no kustamās mantas atsavināšanas iegūtie līdzekļi tiks novirzīti slimnīcas parādu segšanai.

Iekārtas no slimnīcas nopirkusi "Vizuālā diagnostika", kas jau pašlaik nodrošina Diagnostikas nodaļas darbu Kuldīgā, līdz ar to, izņemot īpašnieku, faktiski nekas nemainās, skaidroja Eglītis. Viņš gan piebilda, ka iekārtas jau ir stipri nolietotas, turklāt viena no tām, proti, caurskašu iekārta, tiek izmantota ļoti reti.

Tā kā izsolei bija pieteicies viens pretendents, abas iekārtas tika pārdotas par sākumcenu - 2007.gadā ražotā radioloģijas iekārta "Siemens Multix MT" par 30 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un 2004.gadā ražotā caurskates iekārta "Siemens Iconos 100" par 20 000 eiro bez PVN.

Jau ziņots, ka šī gada pavasarī Kuldīgas slimnīcas telpās tika atklāta SIA "Vizuālā diagnostika" Diagnostikas nodaļa. Uz privāti publiskās partnerības pamatiem, sadarbojoties Kuldīgas novada domei, SIA "Kuldīgas slimnīca" un "Vizuālā diagnostika", tika veikta Kuldīgas slimnīcas Diagnostikas nodaļas modernizācija, ieguldot aptuveni vienu miljonu eiro. Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt piecu gadu laikā.

Līdz ar šīm investīcijām Kuldīgas slimnīcas rīcībā ir nonākušas jaunas, modernas diagnostikas iekārtas, piemēram, augstākās kvalitātes magnētiskās rezonanses iekārta, jaunas "premium" klases ultrasonogrāfijas iekārtas, kas konfigurētas atbilstoši slimnīcas vajadzībām.

SIA "Vizuālā diagnostika" ir SIA "Veselības centrs 4" grupas uzņēmums. Diagnostikas nodaļa Kuldīgā ir astotā uzņēmuma filiāle. "Vizuālās diagnostikas" filiāles atrodas Kuldīgā, Saldū, Jelgavā, Liepājā, Gulbenē, Valmierā un Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)