Banner 980x90

Neto algas kalkulators – palīgs ikdienas tēriņu plānošanā!

Lai saplānotu ikmēneša tēriņu apjomus, ir nepieciešams veikt dažādas darbības. Pirmkārt, protams, jāizveido saraksts, kurā tiek uzskaitīti plānotie izdevumi. Otrkārt, ne mazāk svarīgi ir saprast, cik lieli plānoti ienākumi, lai spētu secināt, vai maciņš atļauj veikt visus plānotos tēriņus. Bet kā zināt, ar cik lielu naudas summu rēķināties, sagaidot jaunā mēneša algu. Šādā situācijā palīdzēt spēs neto algas kalkulators. Kas ir šis rīks, kā atšķiras neto alga no bruto algas un kāds ir piemērotākais algas kalkulators? Turpini lasīt rakstu un uzzini!

Atceries – algas kalkulators ir noderīgs ne tikai pašiem darbiniekiem, bet arī darba devējiem. Bet kas tas īsti ir?

Neto algas kalkulators – kas tas ir?
Neto algas kalkulators ļauj saprast, kādu naudas summu Tu saņemsi uz rokas. Algas kalkulators ir tas rīks, kas ļaus saprast:
• kā kopumā veidojas alga jeb cik katram darbiniekam ik mēnesi samaksā darba devējs;
• cik un kādi nodokļi no šīs summas tiek nomaksāti;
• cik lielu summu pēc nodokļu nomaksas saņem pats darbinieks.

Tādējādi ieguvēji ir gan darbinieki, kas var noskaidrot, cik liela summa no algas tiks atdota valstij, gan paši grāmatveži, kas var aprēķināt kopējo nodokļu summu. Šādos kalkulatoros aprēķināt algu var:
• autoratlīdzības sniedzēji;
• mikrouzņēmuma darbinieki;
• algoti darbinieki.


Bet kas ir tie gadījumi, kuros ieteicams pašiem darbiniekiem – darba veicējiem – ieskatīties neto algas kalkulatorā? Par to lasi raksta turpinājumā!

Algu aprēķins ar tiešsaistes kalkulatoru
Ja nepieciešams ātri un ērti noskaidrot, cik naudas mēneša sākumā vai beigās saņemsi naudas kontā, šis ir īstais palīgs. Kad vēl teikt "jā" neto algas kalkulatoram?
Ja uzsāktas darba gaitas citā uzņēmumā. Mainoties darba devējam, jārēķinās, ka, visticamāk, tiks nosaukta bruto alga, kas ir summa pirms nodokļu nomaksas. Lai zinātu, vai šādam piedāvājumam piekrist ir izdevīgi un nenāksies samierināties ar zemāku neto algu kā iepriekšējā darbavietā, ieraksti plānoto summu kalkulatorā!
Ja plānots algas palielinājums. Iedomājies – darba devējs sola algas pielikumu, bet netiek skaidri pateikts, vai tā ir summa pēc nodokļu nomaksas. Ja Tu vēlies saprast, par cik lielu daļu palielināsies neto alga, saņemot pielikumu, ievadi jauno summu kalkulatorā.
Ja piemeklējušas citas izmaiņas. Piemēram, ģimeni skarot dažādām izmaiņām, mainās darba slodze, kā rezultātā samazinās vai palielinās darba stundas un apjoms. Lai zinātu, kā tas ietekmēs algu, var palīdzēt ne tikai grāmatveži, bet vienkāršais algas kalkulators. 

Viens no labākajiem algas kalkulatoriem pieejams Comparo.me mājaslapā, ļaujot uzzināt ikvienam par savu algu tādas lietas, kas iepriekš, iespējams, nav šķitušas svarīgas. Lasi raksta nobeigumu un uzzini, kā izmantot iepriekš minēto Comparo.me algas kalkulatoru!

Uzzini, kā izmantot algas kalkulatoru!
Neto algas kalkulators un tā lietošana ir pavisam vienkārša. Lai iegūtu detalizētu informāciju par savu finansiālo pusi, jāveic vien pāris darbības, un tās ir:
• ienāc mājaslapā. Mājaslapā Comparo.me atrodi sadaļu – algas kalkulators;
• pēc tam ievadi kalkulatorā summu, pēc kuras vēlies saņemt informāciju – bruto alga vai neto alga;
• atzīmē atvieglojumus, piemēram, invaliditāte, ja tādi Tavā darba vietā uz Tevi ir attiecināmi;
• noskaidro rezultātu. 

Neto algas kalkulators ir parocīgs un visnotaļ interesants rīks, kas atvieglos Tavu dzīvi, plānojot ienākumus un izdevumus ik mēnesi. Ienāc Comparo.me, atrodi algas kalkulatoru un veic aprēķinus jau tūlīt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)