Banner 980x90

Neizdod atļauju azartspēļu organizēšanai Kuldīgā, Adatu ielā 5

Rīga, 31.maijs, LETA. Kuldīgas novada domes deputāti 30.maija sēdē nolēmuši atteikt SIA "LV Caffe" izsniegt atļauju spēļu zāles un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai Kuldīgā, Adatu ielā 5, ņemot vērā publiskajā apspriešanā iedzīvotāju paustos argumentus, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldība Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

"LV Caffe" šā gada 15.janvārī Kuldīgas novada pašvaldības būvvaldē iesniedza būvniecības ieceri - būvprojektu minimālā sastāvā "Plašizklaides pasākumu ēka Adatu ielā 5, Kuldīgā, Kuldīgas novadā". Būvvalde, pamatojoties uz Kuldīgas novada teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 672.punkta regulējumu, ka azartspēļu organizēšanas vietu ierīkošanai jāveic būvniecības ieceres publiskā apspriešana, nolēma uzsākt būvniecības ieceres publisko apspriešanu.

No 7.marta līdz 2.maijam norisinājās pašvaldības iedzīvotāju aptauja, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par jaunas spēļu zāles atvēršanu Adatu ielā 5, Kuldīgā. Aptaujā iedzīvotājiem lūdza atbildēt uz diviem jautājumiem, anketas aizpildot elektroniski pašvaldības mājaslapā "www.kuldiga.lv" vai drukātā veidā Kuldīgas novada pašvaldības Informācijas centrā.

Respondentiem tika jautāts, vai jaunas ēkas ar azartspēļu telpu, būvniecības iecere un tās realizācija Adatu ielā 5, Kuldīgā radīs būtisku valsts un Kuldīgas novada iedzīvotāju interešu aizskārumu un kā šis aizskārums varētu izpausties.

"Aptaujā pašvaldība saņēma 941 aizpildītas anketas, tai skaitā 892 anketas aizpildītas elektroniski, bet 49 - drukātā veidā. 104 anketas uzskatāmas par nederīgām, jo tajās norādīti nepilnīgi dati vai tās aizpildījuši citu novadu iedzīvotāji. 98% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka jaunas spēļu zāles atvēršana radīs interešu aizskārumu, bet 2% jeb 17 anketās norādīts, ka interešu aizskārumu neradīs," stāstīja Duļbinska.

Viņa skaidroja, ka uz jautājumu, kā šis aizskārums varētu izpausties, iedzīvotāji snieguši dažādus viedokļus un argumentus. Norādīts, ka ēkas būvniecība paredzēta pilsētas centrā - netālu no autoostas, diviem tirdzniecības centriem, tirgus, ar ievērojamu cilvēku plūsmu, kas veicinās daļu no šiem cilvēkiem apmeklēt šo azartspēļu organizēšanas vietu.

Tuvumā ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, netālu - arī Kuldīgas Centra vidusskola. Autoostā pēcpusdienās uzturas daudz jauniešu, kas gaida autobusu, lai nokļūtu no mācību iestādēm mājās. Laika kavēšanai līdz autobusu atiešanai spēļu zāles apmeklēšana var kļūt par atkarību izraisošu aktivitāti jauniešiem.

"Azartspēļu atkarīgie, kuri arī pārvietojas ar autobusu, var izmantot šos jauniešus, lai pieprasītu atdot viņiem naudu vai kā savādāk ietekmēt. Tāpat norādīts, ka jauna azartspēļu vieta varētu veicināt noziedzības pieaugumu un apdraudēt iedzīvotāju, viesu un tūristu drošību. Vēl iedzīvotāji anketās norāda, ka simtiem azartspēļu atkarīgo cilvēku iznīcina savas dzīves, sagrauj savas ģimenes, iedzen tās vēl lielākā nabadzībā, ņemot ātros kredītus. Parādos nokļuvušie cieš no depresijas un citiem psihiskiem traucējumiem, izdara pašnāvības," stāstīja Duļbinska.

Firmas.lv dati liecina, ka "LV Caffe" kā darbības nozari ir reģistrējis restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumus. "LV Caffe" nav norādīti dati par uzņēmuma apgrozījumu pagājušajā gadā, bet uzņēmuma zaudējumi pērn ir bijuši 12 340 eiro.

"LV Caffe" īpašnieks ir Lielbritānijā reģistrētā kompānija "Fulia Trading Limited".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)