Banner 980x90

Nākamnedēļ Kuldīgā ar vērienīgu tirgošanos notiks tradicionālais Hercoga Jēkaba gadatirgus

Rīga, 26.sept., LETA. Kuldīgā 6.oktobrī ar bagātīgu tirdziņu, ēdieniem un dzērieniem, dziesmām un dejām notiks jau par tradīciju kļuvušais Hercoga Jēkaba gadatirgus, aģentūru LETA informēja Kuldīgas Kultūras centra izpilddirektors Andris Grīnvalds.

Devītais Hercoga Jēkaba gadatirgus Pilsētas dārzā sāksies plkst.12 ar tradicionālo lielgabala grāvienu. Kā jau ierasts, Hercoga Jēkaba gadatirgus ir tā reize, kad pilsētā sabrauc ļaudis no visiem 13 Kuldīgas novada pagastiem - Ēdoles, Gudeniekiem, Īvandes, Kabiles, Kurmāles, Laidiem, Padures, Pelčiem, Rendas, Rumbas, Snēpeles, Turlavas un Vārmes -, lai tirgus apmeklētājiem rādītu, ko katrs izaudzējis vai pagatavojis.

No plkst.12 līdz 17 lielā dižandele norisināsies Kalna ielā, Kalna ielas 19 pagalmā, Skolas ielā, Pils ielā, Baznīcas ielā un Liepājas ielā. Tirdziņā piedalīsies amatnieki un amatu pratēji, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki un individuālie meistari, ekoloģiski tīru un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, našķu un saldumu tirgotāji.

Mazākos tirgus viesus priecēs karuselis un kopīga darbošanās ar Rūķi , bet lielajiem tiks sava tirgus izklaižu klasika ar "krupja sišanu", "savādo umurkumuru" un citām izdarībām. Par muzikālajiem priekšnesumiem rūpēsies pūtēju ansamblis "Fanfara" no Latvijas, lietuviešu kapela "Joldija" un igauņu trio "Äge Brass".

Hercoga Jēkaba gadatirgus norisināsies līdz plkst.16, bet plkst.15 tiks sveikti Kuldīgas novada sakoptāko māju saimnieki un saimnieces.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)