Banner 980x90

Moderni LED televizori – vēl pilnvērtīgāks attēls un jaunas iespējas

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Kāpēc mūsdienās iegādāties jaunu televizoru? Tā kā skatīties filmas un lasīt ziņas tagad var datorā un viedtālrunī, televizoru ražotāji nemitīgi attīsta tehnoloģijas, kas piesaista izvēlīgus pircējus. Tirgus līderi pašlaik ir LED televizori ar lielisku attēla kvalitāti. Televizori kļūst arvien modernāki, un jaunākie televizoru modeļi ir īsti multimediju centri. Lasi tālāk un uzzini, kādiem atjauninājumiem vērts pievērst uzmanību šogad!

3 svarīgi jauninājumi televizoru nozarē
Moderniem televizoriem ar plakanu ekrānu parasti ir nosaukums LCD LED. LCD abreviatūra apzīmē ekrāna tipu (šķidro kristālu), bet LED – apgaismojumu (gaismas diodes). LED televizori ir viegli, kā arī draudzīgi gan apkārtējai videi, gan cilvēka redzei, tiem ir precīzs un spilgts attēls. Taču ražotāji neapstājas pie sasniegtā un turpina attīstīt jaunas tehnoloģijas un funkcijas. Pašlaik nozīmīgākie televizoru jauninājumi ir:
• OLED apgaismojums jeb LED tehnoloģijas uzlabotā versija;
• 4K Ultra HD izšķirtspēja;
• jaunas Smart TV operētājsistēmas.

Lasi tālāk, lai noskaidrotu, kādas priekšrocības ir jaunākajiem LED televizoru modeļiem!

OLED – premium klases televizori 
LED televizori strādā uz šķidro kristālu matricas, un LED apzīmē tikai apgaismojuma veidu. Savukārt OLED nav tikai apgaismojums, tas ir jauns ekrāna veids. OLED televizora ekrāns sastāv no organiskajām gaismu izstarojošām diodēm, caur kurām plūst elektriskā strāva. Diodēm nav nepieciešams papildu apgaismojums, un katrs pikselis attēlā izstaro gaismu patstāvīgi. OLED televizoru priekšrocības ir:
• kvalitatīvs attēls neatkarīgi no skatīšanas leņķa;
• labāks kontrasts un spilgtums;
• izteiksmīgākas krāsas;
• plānāks un vieglāks televizora korpuss.

OLED ierīces atrodas augstākajā cenu segmentā, tāpēc pirms pirkuma veikšanas apdomā, vai  šāds televizors ir nepieciešams. To ir vērts iegādāties, ja Tu:
• plāno skatīties video HDR-10 un Dolby Vision formātā;
• vēlies aprīkot mājokli ar televizoru, kas pilnībā aizvieto kinoteātri.

Ja Tevi vairāk interesē demokrātiskāki LED televizoru modeļi, pievērs uzmanību citam jauninājumam – 4K tehnoloģijai.

4K Ultra HD akcentē ikvienu detaļu
Jo lielāks ir televizora ekrāns, jo lielākai jābūt izšķirtspējai. Pašlaik 4K jeb Ultra HD izšķirtspēja ir 2160 x 3840 – augstākais sasniegums elektronikas vēsturē. Milzīga izšķirtspēja ikvienu video padara īpašu, un mājas apstākļos 4K tehnoloģija ir piemērota ne tikai filmām, bet arī videospēlēm. 

4K nodrošina:
• izcilu attēla kvalitāti no jebkura leņķa;
• precīzu, spilgtu attēlu arī tad, ja skatītājs atrodas ekrāna tuvumā;
• lielu kadru maiņas ātrumu.

Veikalu piedāvājumā ir gan LED, gan OLED 4K televizori. Iegādājoties LED televizoru ar 4K izšķirtspēju, varēsi baudīt lielisku attēlu nepārmaksājot!
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Smart TV – interneta bagātība televizora ekrānā
Smart TV pakāpeniski kļūst par LED televizoru neatņemamu daļu. Ja iepriekš šo funkciju varēja pieslēgt, iegādājoties papildu konsoli, tagad vairums jaunu modeļu tiek ražoti ar iebūvēto Smart TV sistēmu. Uzlabotā "gudrās televīzijas" versija piedāvā:
• ātrākas operētājsistēmas ar jaunām funkcijām un uzlabotu pārvaldi;
• jaunas lietotnes, kas nodrošina pieeju daudzām filmu kolekcijām tiešsaistē;
• papildu lietotnes ar spēlēm, populārajiem lietotāju video, receptēm, ceļojumu rekomendācijām utt.

Atšķirībā no OLED un 4K tehnoloģijām, Smart TV veiksmīga darbība nav atkarīga no televizora diagonāles. Arī nelielu televizoru īpašnieki var baudīt "gudro televīziju" savā mājoklī.

Iegādāties dažāda izmēra LED televizorus iespējams Xnet.lv interneta veikalā. Tu vari pasūtīt televizoru ar piegādi līdz namdurvīm un norēķināties par pirkumu priekšapmaksā vai saņemšanas brīdī. Ienāc Xnet.lv un izvēlies LED televizoru kvalitatīvai atpūtai!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)