Banner 980x90

Militārajās mācībās Kuldīgā izspēlēs palīdzības sniegšanu teroristu uzbrukumā cietušiem cilvēkiem

Ventspils, 25.maijs, LETA. Sestdien, 27.maijā, Kuldīgā notiks starptautiskas militāras mācības, kurās izspēlēs masveida cietušo evakuāciju no Kuldīgas, iesaistot helikopterus un militāro medicīnas transportu. Mācības organizē Nacionālie bruņotie spēki (NBS), aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Mācībās līdz ar NBS karavīriem, mediķiem un zemessardzi piedalīsies sabiedroto spēku ASV karavīri un mediķu personāls. Tāpat mācībās iesaistīsies Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Kuldīgas novada pašvaldības policijas pārstāvji, kā arī Kuldīgas slimnīcas mediķi.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un attīstīt atbildīgo dienestu sadarbību, izspēlējot situāciju, kurā norisinās medicīniskās palīdzības sniegšana aptuveni 20 cilvēkiem, kuri saskaņā ar mācību scenāriju nosacīti cietuši teroristu uzbrukumā, gūstot smagas traumas.

Mācības sāksies ap plkst.11 Kuldīgā, A.Grundmaņa stadionā, kas būs imitētā negadījuma notikuma vieta. Mācību scenārijs paredz, ka pēc nosacīti ievainoto personu veselības stāvokļa apsekošanas viņus ar militāro transportu nogādās uz Kuldīgas slimnīcas teritoriju, bet pēc tam ar helikopteriem transportēs tālāk uz Gaiļezera slimnīcu un P.Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

NBS aicina iedzīvotājus nesatraukties un mācības uztvert ar sapratni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)