Banner 980x90

Kurzemes dievnamos notiks bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivāls "Soli Deo Gloria"

Ventspils, 19.apr., LETA. Šajā nedēļas nogalē, no 21.aprīļa līdz 23.aprīlim, Kuldīgas un Alsungas novadu baznīcās pirmo reizi norisināsies starptautiskais bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivāls "Soli Deo Gloria", aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Festivālu rīko Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar festivāla idejas autoru - kordiriģentu Eduardu Grāvīti - un Kuldīgas novada draudzēm. Festivālā piedalīsies bērnu un jauniešu kori, ansambļi un solisti no Tukuma, Brocēniem, Aizkraukles, Ventspils, Alūksnes un Kuldīgas, kā arī vieskolektīvs no Lietuvas - bērnu koris "United Children's Choir of Lithuania".

Festivāla dalībnieki koncertos izpildīs tradicionālo kristīgo konfesiju sakrālo mūziku - mesas, korāļus, motetes, spiričuelus, gospeļus, kā arī džeza kompozīciju, rokoperu un mūziklu fragmentus ar kristīgu tematiku, kas raksturīga Lieldienu laikam.

Festivāla atklāšanas pasākums notiks 21.aprīlī plkst.18 Kuldīgas kultūras centrā. Sestdien, 22.aprīlī, izskanēs trīs koncerti dievnamos - plkst.11 Svētā Miķeļa Alsungas katoļu baznīcā, plkst.14 Lipaiķu evaņģēliski luteriskajā baznīcā un plkst.16 - Rendas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Svētdien, 23.aprīlī, plkst.14 Kuldīgas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks festivāla noslēguma lielkoncerts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)