Banner 980x90

Kuldīgas slimnīcas paspārnē darbu sāks jauns, mūsdienīgs pansionāts

Publicitātes foto
Publicitātes foto
SIA "Kuldīgas slimnīca" no sociālās aprūpes centra "Venta" pārņems ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojuma nodrošināšanas funkciju – tā 26.maijā lēma Kuldīgas novada Domes deputāti. Piepildot ilgi lolotu sapni, slimnīcas teritorijā izremontētā ēkā jau šogad augustā darbu sāks jauns, mūsdienīgs pansionāts.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, līdz šim Kuldīgas novadā ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināja Kuldīgas sociālās aprūpes centrs "Venta". Tas izvietots ēkā Graudu ielā 12, Kuldīgā, kur nav iespējams pilnībā nodrošināt visas prasības, kas izvirzītas šāda veida iestādēm, piemēram, piekļuvi personām ar kustību traucējumiem u.c. Izanalizējot iespējamos risinājumus, pašvaldībā nolemts, ka saimnieciski izdevīgāk ir pielāgot vienu no pašvaldībai piederošās SIA "Kuldīgas slimnīca" kompleksa ēkām augstas kvalitātes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojuma sniegšanas vajadzībām, tādējādi uzlabojot ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojuma kvalitāti. Lai to sekmīgi paveiktu, 2015.gadā Kuldīgas novada Dome nolēma ieguldīt SIA "Kuldīgas slimnīca" pamatkapitālā 200 000 eiro.

SIA "Kuldīgas slimnīca" valdes loceklis Ivars Eglītis stāsta, ka jaunajā pansionātā varēs nodrošināt vietu 54 cilvēkiem. Klientu ērtībām iekārtotas mūsdienu prasībām atbilstošas telpas ar mājīgām divvietīgām istabiņām ar atsevišķiem sanitārajiem mezgliem. Slimnīcas virtuve nodrošinās klientus ar gardām un veselīgām maltītēm, bet slimnīcas ārsti palīdzēs parūpēties par pansionāta klientu veselību. Domāts arī par to, lai klientus priecētu apkārtne ap jauno pansionātu – slimnīca veic apkārtnes labiekārtošanu un apzaļumošanu, kā arī ierīkos soliņus klientu ērtībai. Turpat blakus atrodas slimnīcai piederošs ābeļdārzs, kura burvību varēs baudīt arī pansionāta iemītnieki. Slimnīcas teritorija sniedz iespējas nākotnē zaļo zonu arī attīstīt. Ja kāds no klientiem vēlēsies zaļajā zonā savam priekam iekopt kādu puķu dobi, arī tas būs iespējams, teic Eglītis. Priekšrocība ir arī pansionāta atrašanās vieta tuvāk pilsētas centram.

Pēc tam, kad darbu uzsāks jaunais pansionāts slimnīcas paspārnē, sociālās aprūpes centra "Venta" klienti, kuri to vēlēsies, varēs uz to pārcelties. Arī "Ventas" darbiniekiem, kuri izrādīs tādu vēlmi, būs iespēja turpmāk strādāt jaunajā pansionātā. Savukārt pašreizējās sociālās aprūpes centra "Venta" telpās turpmāk darbosies biedrības "Latvijas Sarkanais krusts" pansionāts – par to pašvaldības vadība vienojusies ar biedrības izpilddirektoru Uldi Līkopu. "Latvijas Sarkanais krusts" plāno veikt remontdarbus, lai ēku sakārtotu.

Lai iepazīstinātu vietējo sabiedrību un citus interesentus ar jauno pansiju, slimnīca plāno rīkot atvērto durvju dienas. Interesi jauno pansiju apmeklēt izrādījusi arī Kuldīgas novada Senioru padome, kas konsultē pašvaldību jautājumos, kas saistīti ar novada vecākās paaudzes iedzīvotāju labsajūtu un labklājību.

Lai nodrošinātu ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, kā arī risinātu jautājumus, kas saistīti ar sociālās aprūpes centra "Venta" kā juridiskas personas darbības izbeigšanu, personāla un materiālo vērtību pārņemšanu, Domes deputāti nolēma izveidot koordinācijas komisiju 5 cilvēku sastāvā. Komisiju vadīs pašvaldības izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)