Banner 980x90

Kuldīgas slimnīcā speciālistu trūkumu izjūt visās jomās

Rīga, 22.aug., LETA. Speciālistu ārstniecības iestādē trūkst visās jomās un līmeņos, aģentūrai LETA pauda Kuldīgas slimnīcas vadītājs Agris Rozenfelds.

Speciālistu un arī attiecīgā aprīkojuma trūkums neļauj slimnīcai izpildīt valsts nodrošinātās kvotas uz izmeklējumiem.

"Kvotu pietiek, varētu darīt arī vairāk, bet fiziski nav, kas to darītu. Visiem zināms, ka ārsti pārstrādā noteiktās darba stundas," atzina Rozenfelds, piebilstot, ka nepieciešami gan ārsti, gan medicīnas māsas un māsu palīgi. Pēc viņa teikta, brīvās darba vietas ir visās slimnīcas nodaļās.

Lai piesaistītu darbiniekus un palīdzētu jaunajiem speciālistiem adaptēties pilsētā, slimnīca piedāvā sākotnēji, kamēr tiek atrasta pastāvīga dzīvesvieta, izmitināties kādā no četriem dzīvokļiem slimnīcas teritorijā. Pašlaik viens no šiem dzīvokļiem ir aizņemts.

Rozenfelds klāstīja, ka ārstniecības iestāde jau ir apstiprinājusi vairāku rezidentu uzņemšanu. Topošie speciālisti ir kuldīdznieki un praktizēsies tieši Kuldīgā. Tāpat septembrī plānots apmeklēt pasākumu Rīgas Stradiņa universitātē, kur slimnīcām būs iespēja prezentēt sevi un uzrunāt rezidentus.

Raizes sagādā arī novecojis aprīkojums, taču plānots, ka slimnīca ar Eiropas Savienības atbalstu īstenos projektu par aprīkojuma atjaunošanu, sagādājot jaunas iekārtas vairākām nodaļām.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina, ka ārstu trūkums un vājais medicīnisko iekārtu resurss neļauj izpildīt valsts nodrošinātās kvotas uz izmeklējumiem, lai gan tās ir pietiekamā daudzumā. Viņš atzina, ka valsts kvotu daudzviet netrūkst, bet trūkst ārstu un ir ļoti vājš slimnīcas medicīnisko iekārtu resurss.

"Slimnīca gribētu veikt vairāk izmeklējumu, bet to liedz novecojusi aparatūra, kas ilgstoši nav atjaunota. Turklāt tā ik pa brīdim iziet no ierindas. Tad iestājas dīkstāve un cieš pacients, jo izmeklēšanu esam spiesti pārcelt uz citu dienu. Šīs lietas mēs šobrīd mēģinām risināt," sacīja Paeglītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)