Banner 980x90

Kuldīgas pusē divi pārdevēji pieķerti alkohola pārdošanā nepilngadīgajiem

Jelgava, 6.apr., LETA. Divi veikalu pārdevēji Kuldīgas novadā pārdevuši alkoholu un cigaretes nepilngadīgajiem, par ko sāktas administratīvās lietvedības, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šonedēļ VP Kuldīgas iecirkņa amatpersonas rīkoja profilaktisko reidu, apsekojot sešas tirdzniecības vietas Kuldīgas novadā ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus nepilngadīgajām personām, skaidroja Šeršņova.

Reida laikā konstatēti pārkāpumi divās tirdzniecības vietās - Vārmes un Rumbas pagastā. Par abiem gadījumiem VP ir sāktas administratīvās lietvedības.

"Atkārtoti vēlamies arī atgādināt, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu, un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga," pauda VP pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)